Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Коментар дизајнера о распореду звездица на грбу

Много пажње привукла је у звездашкој јавности трећа звездица коју су наши фудбалери поносно пришили крајем сезоне изнад Звездиног грба. Управо зато чланови клуба ће бирати једно од три понуђена решење, а дизајнери који су креирали идејна решења новог грба рекли су нешто више о сваком од њих.

Како наглашавају дизајнери идејних решења новог грба битно је истаћи да се код сваког од три предлога у потпуности задржава постојећи облик самог грба, као и колорни код, измене се односе само на део који се тиче композиције звездица.

Код првог решења задржава се величина звездица и размак између истих са постојећег грба са две звездице, а разлика је у томе што је у хоризонталној оријентацији додата једна звездица. На овај начин задржавани су величина и размак звездица, уз додатак треће звездице.

У другом предлогу задржавамо величину звездица, а додатна, трећа, постављена је у средину изнад две бочне звездице. На овај начин добија се униформисана конструкција, где троугао који чине звездице одговара шпицу који чини доњи део грба. Такође, подигнута звездица наглашава изузетно достигнуће и посебност освајања тридесете титуле.

Звездице су код трећег предлога постављене у истој композицији и односу као код првог предлога, с тим што је композиција већа, тако да сада звездице заузимају простор од леве до десне ивице грба. На овај начин се потенцира сама важност звездица као симбола достигнућа у оквиру грба.

Одлука клуба донета на иницијативу чланова Скупштине јесте да чланови Црвене звезде учествују у креирању грба који ће бити актуелан од сезоне 2020/21. Сви звездаши који се учлане у клуб или обнове чланство ће стећи привилегију да кроз гласање у Звездиној апликацији за мобилне телефоне одлуче како ће изгледати наш грб. Чланови клуба ће бирати једно од три понуђена решења распореда звездица изнад грба, гласање ће трајати 28, 29. и 30. јуна.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

ĐOLE BARI 91 јун 18, 2019 at 14:40

PO MENI TREBALO JE DA 3 ZVEZDICE BUDU JEDNA PORED DRUGE A DVE IZNAD NJIH KOJE SIMBOLIZUJU TITULE EVROPSKOG I SVETSKOG ŠAMPIONA

Reply

Leave a Comment