Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Звезда на корак од “ друге звездице“

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су другу победу у финалној плејоф серији Суперлиге Србије. Црвено-бели су пред својим навијачима савладали Партизан резултатом 96:90 (22:18, 26:27, 20:19, 28:26).

И трећи финални меч донео је неизвесност, али су црвено-бели овог пута успели да приведу меч крају на најбољи могући начин. Кошаркаши Црвене звезде мтс су водили готово читавих 40 минута, изузимајући вођство Партизана у раној фази утакмице које је потрајало 49 секунди. На крају, црвено-бели су тријумфовали резултатом 96:90 (22:18, 26:27, 20:19, 28:26) и у понедељак од 18 часова на истом месту, али пред навијачима Партизана, имаће прву меч лопту да по 20. пут у историји клуба подигну трофеј намењен државном прваку. На радост свих којима је црвено-бела боја у срцу и који су и ове вечери пружили сјајну подршку првотимцима вољеног клуба.

Заслужили су ову победу изабраници Милана Томића пре свега захваљујући великој енергији који су уложили, а када је било неопходно у самој завршници показали су храброст и шампионски карактер. Блистали су у тим тренуцима, али и током читаве утакмице Били Берон и Дејан Давидовац који су заједно убацили 42 поена, а многе од њих у последњем квартали. Берон је завршио меч са 25 поена уз сјајне проценте шута (7 од 9 из игре, 9 од 10 са линије пенала), а Давидовац је уписао 17 поена.

Ношени енергијом са трибина црвено-бели су добро започели меч. Дејан Давидовац је био веома расположен и вероватно најзаслужнији за вођство Звезде 10:4. Ипак, мали пад концентрације у редовима изабраника Милана Томића допринео је серији ривала 9:0 којом је Партизан преузео вођство. Уследила је битна тројка Борише Симанића, а до самог краја деонице резултат је био готово потпуно у егалу. Ипак, поени Ристића допринели су вођству Звезде по истеку десет минута – 22:18.

Током друге деонице црвено-бели су неколико пута стицали шест или седам поена предности, али нису успели да се значајније одлепе. Берон је блистао у другом кварталу, али је Партизан по правилу проналазио шут за три када је Звезда покушала да се одлепи. Тако је било и у финишу друге деонице када су Берон и Фаје креирали вођство 44:38, али је Маринковић успео новом тројком да преполови вођство – 44:41. То је била и разлика на крају двадесет минута – 48:45.

У трећој деоници виђен је сличан сценарио као у претходној. Звезда је била константно у вођству, али није успевала да преломи и направи већу разлику. У завршници трећег приода када је Мо Фаје погодио два слободна бацања Звезда је стекла ’’плус осам’’ (68:60), али је Партизан мини-серијом 4:0 и пре последњег квартала пришао на четири поена заостатка – 68:64.

Дејан Давидовац је поново блистао. Његова тројка је поново одвојила црвено-беле и креирала серију која је водила Звезду до прве двоцифрене предности на утакмици – 76:66. Пејџ и Берон су погодило по тројку и разлика је остала иста. Псвега захваљујући паду концентрације изабраника Милана Томића који су олако изгубили неколико лопти, Партизан је успео да направи серију 7:0 и поново приђе на три поена заостатка – 79:76. Давидовац је погодио тројку, узвратио Ренфро поготком уз фаул, али је онда поново из угла Дејан Давидовац одбио налет Партизана – 85:79.

Неизвесна завршница није изостала, али су црвено-бели задржали прибраност. Били Берон је погађао са линије пенала, Кеј Си Риверс веома битну тројку из угла.

Црвена звезда мтс повела је на крају 2-1 у серији која се сада сели пред навијаче Партизана. У понедељак ће бити прва прилика да црвено-бели подигну трофеј намењен шампиону Србије.

Црвена звезда мтс – Партизан Нис 96:90 (22:18, 26:27, 20:19, 28:26)

Црвена звезда мтс: Раданов, Човић 7 (8ас), Кешељ, Давидовац 17, Ненадић, Лазић 8, Фаје 11 (9ск), Берон 25 (4ск), Ристич 4, Симанић 5, Риверс 8, Оџо 11 (5ск).

Повезане вести

10 comments

Delija do Bola јун 16, 2019 at 20:22

A „povređenog“ Dobrića niko ne pominje… Dečko ne zna šta je to sramota i stid…

Reply
Dragan јун 16, 2019 at 20:30

Jedini ispravan potez trenera Tomića u ovoj završnici Lige Srbije što nije hteo da stavi u sastav „buduću uzdanicu Partizana“ Dobrića, i pored dozvole lekara… Nadam se da ovaj opskurni momak neće biti u sastavu ni za četvrtu utakmicu. Neka, se polako sprema za grobarska učešće u Kupu Evrope.

Reply
ĐOLE BARI 91 јун 16, 2019 at 16:33

PREDLOŽIO BIH DA NAŠI KOŠARKAŠI PRIŠIJU JOŠ DVE ZVEZDICE,JEDNU ZA DVADESETU TITULU A DRUGU ZA PRVI EVROPSKI TROFEJ KOJI JE DONET U BEOGRAD ,KUP POBEDNIKA KUPOVA OSVOJEN 1971. KOJA BI BILA IZNAD DVE ZVEZDICE KOJE SVEDOČE O 20 TITULA.TAKOĐE BI FUDBALERI IZNAD TRI ZVEZDICE TREBALO DA PRIŠIJU DVE KOJE SIMBOLIZUJU TITULE PRVAKA EVROPE I SVETA,A AKO NE MAKAR SLIKE TROFEJA IZ BARIJA I TOKIJA.I NAŠE KOŠARKAŠICE BI TREBALE DA PRIŠIJU JOŠ JEDNU ZVEZDICU KOJA SIMBOLIZUJE OSVAJANJE TITULE PRVAKA EVROPE 1979. GODINE

Reply
Estrella Roja јун 15, 2019 at 23:58

Čestitam igračima na nadljudskim naporima da izdrže čitav meč do kraja, a pojedinim majmunima sa tribina, koji nažalost počinju da dolaze i na košarkaškim utakmicama, da je..em mater retardirano-narkomansku. Prave igračke legende nikad ne umiru za razliku od njihovih kriminalnih i političkih idola. Nećete mi zgaditi crveno belu boju iako se svojski trudite. Pozdrav pravim navijačima.

Reply
Dragan јун 16, 2019 at 20:25

Nekada su navijači bili najbolji deo crveno-bele porodice, a sada su NAJODVRATNIJIH deo. Bagra jedna i šljam.

Reply
Estrella Roja јун 16, 2019 at 23:49

Druže, sinoć me ovo veoma potreslo, kao da se meni lično nešto grozno desilo u privatnom životu, ali izgleda da mnogi to gledaju kroz neku drugu prizmu, samo ne mogu da prihvatim činjenicu da su to navijači, to nikako ne mogu.

Reply
Dragan јун 16, 2019 at 23:57

Bagra oterala Piksija sa stadiona, a sad se odriču druge legende… Legende su im Terza, Vučić… Ja u poslednjih 7 godina ne videh neku parolu protiv SNS i Vučića… A godinama smo ismejavali grobare kao režimske navijače… A sad…?

Reply
Estrella Roja јун 17, 2019 at 00:45

Što je najgore nosićemo stigmu režimskih navijača zauvek, a to je bolnije nego da budete izbačeni iz Lige poput Juventusa usled raznih mahinacija. Buduća grobarska pokolenja će uvek potezati tu našu sramotu, i nije da je nismo zaslužili.

ZELJKO јун 15, 2019 at 22:42

TREBALO BI TO RESITI ODMAH U 4-OJ.IPAK NEMA NI PERPEROGLOUA TAKO DA RAZUME SE DA IMA PADOVA U IGRI.MISLIM DA TOMIC NE TREBA DA MEŠA NA PLEJU TJ BILI SE UMORI PA POSLE IZGUBI NA PRECIZNOSTI.KADA JE ISTEK NJIHOVOG NAPADA TREBA DA ZATVORE MARINKOVICA ,OSTALI NEBITNI

Reply
Србин са Космета јун 16, 2019 at 14:41

Мислим исто као и ти!
Филип је јуче био очајан,Берон се умара и деконцетрише.Треба више да игра Ненадић,иако није плеј,па и Риверс,да би се равноправно распоредио терет и улога организатора игре.Давидовац одличан!
Волео бих да завршимо у понедељак.

Reply

Leave a Comment