Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноНајновијеПрипремеФудбал

Трчи, дај гол, јури!

Динамичан тренинг одрадили су овог пута изабраници Владана Милојевића на припремама на Златибору.

Изузетно топло време, чак 29 степени, било је данас на Златибору нешто после 17 часова када је црвено-бели чета изашла на терен. Иако је на измаку пети дан припрема и умор је због јаког ритма присутан, он се није видео код наших фудбалера. У одличном расположењу и пуни елана отпочели су са загревањем.

На делу терена где чланови стручног штаба марљиво постављају реквизите у уводним минутима одређене су вежбе брзине и хитрине.

Након тога рађене су вежбе поновљене спринтне способности са лоптом. Смењивали су се играчи поред штапова и чуњева.

Тридесет минута касније прешло се на рад на целом терену. По тројица играча сачинили су седам група. Сваки играч из групе имао је за циљ да што брже стигне до гола, да затресе мрежу и истрчи до циља брже од супарника. Није недостајало жара и борбености нашим играчима, па су тако њихове потезе испратиле и реакције са трибина.

Прешло се на сличну вежбу у којој је играч имао задатак да заврши акцију шутем са 16 метара и да у најкраћем року спречи другог играча који са аут линије креће да постигне гол.

Рад је завршен игром десет на десет на два гола на половини терена, што је представљало опоравак после напорног тренинга који је био посвећен раду на брзини.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment