Prvo slobodno popodne od početka priprema fudbaleri Crvene zvezde iskoristili su za odmor, jer su iza njih izuzetno naporni treninzi.

Stigli smo do polovine prvog dela priprema na kojima je akcenat na fizičkoj pripremi. Bazirani smo na razvoju snage i izdržljivosti kroz treninge u kojima su ukljucene tehničko-taktičke vežbe sa loptom. Radimo u tri grupe, najviše sa „T-reks“ trakama, pilates loptama i medicinkama. Treninzi su dosta funkcionalni i zanimljivi. Glavni deo radimo na terenu, a teretanu koristimo za zagrevanje pre izlaska na teren i za individualni rad – rekao je kondicionog trening Ivan Vučetić.

Dvonedeljna pauza uoči početka priprema prijala je fudbalerima.

Igrači su došli u dosta dobrom stanju posle odmora, to su testovi i pokazali. Ovo su već četvrte pripreme kako radimo zajedno, tako da su se igrači navikli na ovakav sistem. Izuzetno sam zadovoljan njihovim zalaganjem i još više činjenicom da je, i pored teških treninga, atmosfera u ekipi fantastična.

Naporna sezona je iza naših fudbalera.

Dosta utakmica smo odigrali od kada smo prošle godine sa istog ovog mesta krenuli na pripreme. Teška sezona je iza nas, ali kroz igranje u Ligi šampiona i Ligi Evropi igrači su navikli na tako veliki broj susreta. Nadam se da ćemo i ove godine igrati jedno evropsko takmičenje.

Najredovniji kada je u pitanju rad u teretani svakako je Erik Jirka.

Bez sumnje on najviše voli rad u teretani. Svi su raspoloženi za rad, zaista moram sve da ih pohvalim. Najmlađi igrači, kao i oni koji su sa nama prvi put na pripremama, se odlično pokazuju. Svi su raspoloženi i motivisani – poručio je Vučetić.

Tekst na sajtu SD

Komentari

avatar
  Subscribe  
Obavesti me o