Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Томић: Напад квалитетан, одбрана лоша

Првотимац Црвене звезде мтс Дејан Давидовац и тренер црвено-белих Милан Томић говорили су на конференцији за медије након победе у првој утакмици финалне плејоф серије Суперлиге Србије.

Након прве победе у серији медијима су се на конференцији обратили првотимац Дејан Давидовац и тренер Милан Томић. Давидовац је био меч винер, погодивши у завршници битне тројке и задржавши мирну руку са линије пенала. Он је био и најфеикаснији у редовима Црвене звезде мтс са 20 постигнутих поена.

Очекивано тешка утакмица у дербију против Партизана. Мислим да је ово седми пут да играмо са њима, а мислим да ни сада није било претераних изненађења. Имали смо 39 минута контролу утакмицу, а у последњем минуту ушли у егал. Сада то није важно, честитам екипи и идемо да се спремамо на следећу утакмицу – истакао је Давидовац.

Потом је реч имао тренер црвено-белих Милан Томић:

Мислим да је увек најтежа прва утакмица. Имали смо притисак и мислим да смо одиграли нападачки квалитетно. Погађали смо за три поена и имали контранападе, али финале не може да иде на 98 поена и то сам рекао играчима у свлачионици. Један део је нападачки добра утакмица, а други део одбрамбено јако лоша. Када играш финале против Партизана није довољно само играти на 100 одсто што се тиче физичке снаге, већ и бити концентрисан. Дозволили смо 26 поена у контри Партизану, а то је много. Честитам играчима на победи, захваљујем се навијачима на подршци. Морамо да одиграмо много боље у одбрани у следећој утакмици – рекао је Томић. Уследила су новинарска питања.

Да ли је ово најкоректнија утакмица између Звезде и Партизана?

Јесте и добра за гледање исто тако. Само што ја водим утакмицу, не гледам је, тако да бих волео да смо играли боље у одбрани. Цела утакмица је ишла на десет, 11 разлике. Управо говорим да морамо да одиграмо одбрану да бисмо се у тим ситуацијама одлепили, много бољу одбрану. Дајемо, примамо…. То је коцка, а не кошарка – рекао је Томић.

Присутне новинаре је занимало да ли ће наредна утакмица бити тежа:

Мислим да ће бити лакша. Сада је притисак на њима. Морамо да одиграмо много боље и паметније да бисмо победили на њиховом терену – рекао је стратег црвено-белих који је потом упитан да прокоментарише суђење:

Целе године нисам помињао судије. Не бих ни у овом тренутку. Не желим да коментаришем и задржаћу то до краја сезоне. Ако они имају неки коментар, то је њихов проблем – рекао је Томић, који је потом упитан да прокоментарише изјаву Андрее Тринкијерија на конференцији за медије:

Не знам шта је причао мој колега. Не бих коментарисао. Мислим да је утакмица протекла у нормалним условима. Ако они имају проблема са суђењем и атмосфером… Сетите се када смо играли против Партизана на њиховом терену. Рекао сам вам какав је мој сако, али нисам се жалио. Мислим да треба да играмо кошарку – закључио је Томић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

dusan јун 12, 2019 at 21:23

id*ote, pa napravi jednom faul u poslednjem napadu. sta ti vise cuvas. primas trojku na ovakvoj utakmici. mars iz zvezde

Reply
dusan јун 12, 2019 at 20:16

zato ti je veceras sve ocajno. i napad i odbrana. ti si nula od trenera. odlazi vise. ovo je negledljivo

Reply

Leave a Comment