Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

Црвена звезда – Партизан 1:0

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Партизан Нис у првој утакмици финала плејофа Суперлиге Србије. Црвено-бели су у дворани ’’Александар Николић’’ славили резултатом 98:94 (30:22, 18:18, 25:28, 25:26).

Контролисали су црвено-бели дешавања на терену више 35 минута, били у константној предности, али мали пад концентрације дозволио је Партизану повратак у игру. Међутим, када је већ доказани победнички карактер дошао на испит, кошаркаши Црвене звезде мтс су били они прави. Погађали су када је било потребно и на крају заслужено славили резултатом 98:84.

У завршници су блистали Дејан Давидовац и Огњен Добрић који су задржали мирну руку и крунисали феноменалне партије. Давидовац је меч завршио са 20 поена , док је Добрић постигао 16. Вреди поменути и сјајан меч Филипа Човића који је постигао 18 поена уз пет асистенција.

Почетак меча потпуно је припао црвено-белима. У ритму Билија Берона Црвена звезда је повећавала вођство. У раној фази меча Американац је имао на свом конту девет поена, а када је сву пажњу одбране ривала преузео на себе уследила је сјајна асистенција за Ристића који је закуцао за 17:9.

Изабранике Милана Томића сјајно је служио шут. Берон је постигао две тројке, исто толико Дејан Давидовац, а након Добрићеве тројке предност је била и двоцифрена – 23:13. Партизан је узвратио серијом 7:0, међутим прави одговор су имали Добрић и Бориша Симанић који се уписао у листу стрелаца за три поена. Звезда је поново имала осам поена предности и након десет минута игре је сачувала то вођство – 30:22.

Током другог периода црвено-бели су чували вођство, иако је Партизан претио да се потпуно врати у егал. У неколико наврата гости су прилазили на три поена заостатка, али су по правилу решења тада налазили Огњен Добрић и Бориша Симанић. Сјајна рола Симанића вратила је Звезди плус од осам поена у завршници деонице, а након нове тројке Дејана Давидовца црвено-бели су поново имали двоцифрено вођство – 47:36.

До половине трећег периода црвено-бели су чували двоцифрено вођство. Међутим, Пејџ је убацио две узастопне тројке, а потом и Величковић полухорог па је Партизан пришао на минус три – 57:54. Поново је Добрић преузео ствар у своје руке и тројком удвостручио предност – 60:54. Поново је Партизан пришао на три поена, а овог пута је Симанић погодио тројку из угла. Након поена Човића са линије пенала Звезда је поново била на ’’плус’’ осам – 67:59. Пре краја трећег периода Партизан је смањио разлику на пет поена – 73:68.

Црвено-бели никако нису могли да преломе меч. Човић је вратио двоцифрену разлику на нешто више од шест минута пре краја, али се Партизан поново вратио и након серије Ренфроа стекао прво вођство на утакмици на три и по минута пре краја – 83:84. Серију ривала је прекинуо Давидовац са линије пенала, а разлику увећао Кеј Си Риверс – 88:84.

Сјајни Давидовац постигао је и веома битну тројку за плус пет на минут и по пре краја – 91:86. Када је то исто урадио Огњен Добрић на минут пре краја Звезда је поново имала све у својим рукама 94:88.

Давидовац је задржао прибраност и у пенал завршници и крунисао своју сјајну партију.

Црвена звезда мтс – Партизан Нис 98:94 (30:22, 18:18, 25:28, 25:26)

Црвена звезда мтс: Човић 18 (5ас), Кешељ, Давидовац 20 (5ск), Ненадић, Лазић, Фаје, Берон 12 (3ас), Добрић 16, Ристић 4, Симанић 14, Риверс 3, Оџо 4.

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

Dragan јун 10, 2019 at 23:21

Tomić je stvarno diletant u vođenju utakmice! Ali, stvarno. On pojma nema ljudi! A kada se pogubljenom treneru pridruži jedan od ključnih igrača, Faje, koji protiv groblja NIKAD veze nema(večeras 5-0 za tri. 2:0 za dva, 4 uhvaćene lopte, 3 izgubljene, pet ličnih – od toga tri na plejmejkerima ISPOD KOŠA, koeficijent korisnosti – 100 maltene).. onda SAMO zahvaljujući slobodnim bacanjima u završnici pobedismo nekako groblje. Šta mi igramo: samo prangijanje trojki, bez akcije, bez igre u reketu, bez ikakvog sistema u odbrani… Pobedismo nekako… Ali ovo ne valja ništa. I na kraju: Delije… je li… POLUPRAZNA hala u finalu KLS sa grobarima! Sramota nad sramotama!

Reply
Josif јун 10, 2019 at 22:47

И овакви јадни какви смо били у другом полувремену немогу данас добију! Лимар прави нешто слично као онај Бокан ал ко их шиша, па они су и преокренули резултат помочу судија. Томиќ опет испољио велике слабости у воџењу утакмице. Честитке на победи ал мора се паметније у среду. Позз

Reply
Darko јун 10, 2019 at 22:07

Teška, vrlo teška utakmica… Groblje sad vrši pritisak, kao neće da igraju, prekosutra im stižu Belošević i Vojinović… Biće neugodno. A ima nešto još bitnije: onaj odvratni Novica Veličković sa svojih „100 godina“ pravi decu SVIM našim visokim igračima. I što je još crnje: on ima više energije nego sve naše „četvorke“ i „petice“ zajedno… Sramota!

Reply

Leave a Comment