Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеРепрезентацијаФудбал

Сара Цетиња и Јована Стојановић позване у репрезентацију Србије

У склопу припрема за старт квалификација за Европско првенство које ће се 2021. године одржати у Енглеској, женска фудбалска репрезентација Србије ће половином јуна месеца одиграти две пријатељске утакмице. Ривали изабраницама селектoрa Предрaгa Грoздaнoвићa биће Швaјцaрскa 14. јуна и Румунија 17. јуна, а оба меча играју се на теренима Спортског центра ФСС у Старој Пазови.

За предстојеће мечеве селектор Гроздановић позвао је 23 играчице, а међу њима места су нашле и две чланице ЖФК Црвена звезда Сара Цетиња и Јована Стојановић. И док је популарна „Жига“ већ стандардна репрезентативка наше земље, деветнаестогодишња Сара Цетиња након наступа за У-19 репрезентацију, имаће прилику да дебитује и за најбољу селекцију Србије, али ће јој велики конкуренти за позицију на голу бити Милица Костић из суботичког Спартака и Љиљана Гардијан из земунске Слоге.

Женска репрезентација Србије у квалификацијама за Еуро 2021 налази се у групи „Г“ заједно са селекцијама Француске, Аустрије, Казакстана и Северне Македоније. Наше девојке ће први меч одиграти на гостовању у Казакстану 1. септембра, а до краја календарске 2019. године одиграће мечеве са Северном Македонијом (5. октобар), Аустријом (8. октобар)на домаћем терену и Француском (9. новембра).

Повезане вести

1 comment

чика ВељаД јун 12, 2019 at 23:16

Срећно дјевојке!Када би се мало наши репрезентативци угледали на вас дјевојке које некада немате ни за празан седнвић све би то било немјерљиво боље,али пара удари у главурде и Србија се брзо заборави.Пратим већ неколико година женски фудбал и искрено се дивим вољи и енергију коју показујете на терену,за малу Јовану знам колики је борац и колико претрчи на свакој утакмици да мене некад ко мушкарца буде срамота.Мала Сара је млађа ал је велики таленат и вјерујем да ће догурати далеко.Звјезда на челу са Терзом би могла мало да погура ове дјевојке јер вјерујем да цијела женска екипа коша десет пута мање него нај јефтинији фудбалер кога доведу а некад неоигра нити минуте јер су и то наша дјеца

Reply

Leave a Comment