Moja Crvena Zvezda
АрхиваДомаћи шампионатДруги пишуФудбал

Prosinečki: „Zvezda je najveći klub u regionu“

Robert Prosinečki

Robert Prosinečki je bez dlake na jeziku, i uprkos reakcijama koje mogu uslediti od nekih klubova ili ljudi, izjavio za „Blic“ da je Crvena zvezda najveći klub, ne samo u bivšoj Jugoslaviji, nego u čitavom regionu. Prenosimo deo intervjua iz pomenutog lista:

Da li ste imali tokom promocije i na svečanoj večeri utisak da ste ušli u neki vremeplov, s obzirom na to da su oko vas bili ljudi sa kojima ste se družili pre 20-ak godina?
– Tako nekako, ali je to vreme koje je brzo prošlo. Lepe su uspomene, ali je sada jedna sasvim druga priča kojoj ću se posvetiti maksimalno. Treba da osiguramo dobru igru iz koje kao rezultat treba da dođu trofeji. Crvena zvezda kao najveći klub na ovim prostorima to zaslužuje.

Da se ne naljute u Dinamu zbog ove vaše izjave o najvećem klubu na ovim prostorima?
– Nema ko šta da se naljuti. A i ako se naljuti, to nije moj problem. Ja samo govorim ono što mislim, a kada kažem na ovim prostorima, ne mislim samo na bivšu Jugoslaviju, već i na širi region.
Gledali ste već neki video materijal, utakmice, učinak igrača ponaosob. Koji je vaš prvi utisak o manjkavostima u igri Crvene zvezde?
– Crvenoj zvezdi moramo da vratimo pobednički duh. Ona mora da dominira, da igra napadački. Svedoci smo da je Partizan taj koji nekoliko godina unazad vodi glavnu reč u srpskom fudbalu, to moramo da promenimo.
O materijalnim uslovima prilikom dolaska maltene niste hteli da pričate?
– Znate kako, i moj prvi dolazak u Crvenu zvezdu – kao igrač, bio je na reč. Ni tada nije bilo nikakvih problema, klub je sve maksimalno ispoštovao. Rekao sam i sada da ćemo se lako dogovoriti. Ono u čemu neće biti kompromisa jeste stručni štab sa kojim želim da radim. Do početka priprema, 10. januara, hoću da imam jasnu sliku. Naravno da imam ideju s kim bih u narednom periodu voleo da sarađujem, tokom naredne nedelje o svemu ću razgovarati sa članovima rukovodstva, videćemo da li Crvena zvezda može da ispuni moje želje. A za mene neka ostane najmanje, nije problem.
Najmanje?
– Dobro, imam i ja neke svoje zahteve, ali oni u ovom trenutku nisu u prvom planu – završio je Prosinečki.

Повезане вести