Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаОсталоСпортско Друштво

Футсал добија Црвену звезду

Као што смо пре пар месеци најавили Црвено-бела породица ускоро постаје богатија за још једног члана. Футсал клуб Српска који се такмичи у првој лиги мења име у Футсал клуб Црвена звезда. 

Футсал Србије дочекао је да има Црвену звезду у елити. Српска, члан Прве лиге, од следеће сезоне играће под именом Црвена звезда.

Тако је употпуњена дугогодишња сарадња два клуба, а у протеклој сезони Српска је, као дебитант, остварила запажене резултате, у полуфиналу плеј-офа елиминисана је од Економца.

Председник Бошко Васиљевић не крије одушевљење због приступања свог клуба једном од наших највећих спортских друштава.

– Црвена звезда је препознала велики ентузијазам и професионализам који нас краси. Поносни смо што ћемо од следеће сезоне носити име нашег најбољег и најорганизованијег спортског колектива. Српска ће нам свима остати у лепом сећању као успешна епизода у развоју футсала – рекао је Васиљевић.

Ко је био иницијатор сарадње Српске и Црвене звезде?

– Људи из управа оба клуба заједнички су дошли на идеју да Црвена звезда добије и клуб у футсалу. Црвено-бели су нам дужи низ година свесрдно помагали и организовали дружења деце из Србије и Републике Српске на чему смо захвални. На тим окупљањима се створила синергија око заједничког деловања. Из Звездиног табора највише се ангажовао Игор Милојевић, генерални секретар Спортског друштва. Прелиминарни договор постигли смо средином фебруара.

Српска је до сада играла утакмице у дворани „Ранко Жеравица“ на Новом Београду.

– Наш терен је био на Новом Београду и ту ће и да остане. Сигуран сам да ће име Црвене звезде привући навијаче и дати нам већи медијски простор. Ово је велика ствар за популарисање футсала. Звезда увек жели највише домете и тако ће бити и убудуће. Желимо да привучемо што више добрих играча и спонзора и да се у наредном периоду боримо и за титулу – јасан је Васиљевић.

Званична промоција новог клуба заказана је за 20. јун на стадиону „Рајко Митић“, када ће бити саопштени и детаљи око стратегије развоја клуба.

Извор: (СПОРТСКИ ЖУРНАЛ)

Повезане вести

1 comment

Hadži Dragan NBG јун 8, 2019 at 21:07

Mnogo volim futsal i veoma me čini srećnim saznanje da ću od jeseni moći da pratim KMF C.Zvezda i to u mom komšiluku u hali sportova.

Reply

Leave a Comment