Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Још једна победа и титула…

Ватерполо сезона стигла је до самог краја. Остало је да су у среду 5. јуна одигра мајсторица финалне серије плеј-офа и да се добије шампион Србије за сезону 2018/19. На Градском базену у Шапцу састаће се домаћи Шабац и наша Црвена звезда.

Шапчани који играју најуспешнију сезону у историји клуба, већ су освојили трофеј у националном купу, надају се да могу стићи и до дупле круне, док са друге стране пулени тренера Александра Филиповића желе да након пет сезона титулу врате у дом европског шампиона и тако успешно крунишу једну дугу и напорну сезону. Две екипе су до сада одиграле четири сусрета и обе екипе су славиле по два пута. У оквиру регионалне А1 лиге свака екипа је по једном тријумфовала, а исти је случај и током финалне серије плеј-офа. У Шапцу 29. маја на отварању борбе за трофеј Шапчани су славили резултатом 8:5, а остала је упамћена треча деониса тог сусрета коју је домаћин решио у своју корист са убедљивих 5:1 чиме је и решио питање победника. Три дана касније, црвено-бели су на базену СЦ „Милан Гале Мушкатировић“ одбранили домаћи терен и славили резултатом 7:5.

КАко се сазнаје, међу Звездашима влада велико интересовање за предстојећи дуел, па је сасвим јасно да ће наши ватерполисти у Шапцу имати велику подршку на трибинама, а показало се током сезоне да играју много боље када им навијачи дају „ветар у леђа“.

– Супер ватерполо лига Србије, финале плеј-офа, мајсторица:
Шабац – Црвен звезда (1:1 у серији)
Базен: Градски базен у Шапцу
Датум: Среда, 5. јун
Почетак: 20:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment