Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеТрансфери

Прво појачање ККЖ Црвена звезда Комбанк

Званични шампион Србије и званични носилац дупле круне у српској женској кошарци, екипа ККЖ Црвена звезда Комбанк добила је прво појачање пред нову сезону. Нова чланица нашег женског кошаркашког колектива постала је Маша Јанковић досадашња играчица Новосадске ЖКА.

Маша је рођена у Врбасу 1. фебруара 2000. године. Игра на позицијама крила и крилног центра. Кошаркашку каријеру започела је у родном граду, а претходне сезоне наступала је за Новосадску ЖКА са којом је била противник црвено-белим девојкама у борби за оба домаћа трофеја.

Маша Јанковић у дресу Новосадске ЖКА у дуелу са ККЖ Црвена звезда Комбанк

Деветнаестогодишња Врбашанка претходне сезоне одиграла је 24 меча у ЖКЛС и забележила просечно 12,9 поена, 7,4 скока и две асистенције. Након више него успешне сезоне добила је прилику да каријеру настави у највећем женском кошаркашком клубу не само у Србији, већ и у региону.

Јанковићева је са црвено-белима потписала трогодишњи уговор, а приликом доласка у Црвену звезду није крила своје задовољство:

– „Велика ми је част што ћу имати прилику да носим Звездин дрес. Самим тим то је и обавеза да учиним све да Звезда побеђује. Са великим нестрпљењем очекујем старт сезоне и очекујем да комплетан клуб направи велике успехе.“

Машо, добродошла у црвено-белу породицу.

Повезане вести

Leave a Comment