Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаКонференције за медијеКошаркаНајновије

Томић: „Ако желиш да играш у Звезди, мораш да играш кошарку“

Кошаркаши Црвене звезде савладали су у првој утакмици полуфиналне серије плеј-офа домаћег шампионата екипу Мега Бемакса резултатом 83:72, али је након утакмице тренер Милан Томић био видно незадовољан:

– „Играчи не могу да схвате, а ја им причам целе године. Немам ништа да кријем од вас. То је био мој разговор у свлачионици где је од неког играча добијен одговор ‘битно је да смо победили’. Није битно само да се победи. Ако желиш да играш у Црвеној звезди, мораш да играш кошарку, да читаш игру“ – рекао је Томић на конференцији за медије после меча.

– „На мојој првој конференцији рекли смо да треба да имамо 50 одсто поена из контранапада, данас смо имали четири. Против Будућности и Партизана по 20 или 30. Без обзира против кога играмо, морамо да будемо сто одсто спремни и физички и психички. Ако ми припремамо утакмицу и кажемо да је Мега најопаснија из контранапада, а ми примимо 30 поена на тај начин. То значи да нисмо психички били 100 одсто“ – рекао је Томић.

Он је додао да његов тим мора да буде потпуно спреман у Супер лиги због навијача.

– „Морамо да испоштујемо наше навијаче који су дошли да нас подрже и да им приредимо кошаркашку представу. Данас од представе није било ништа. Битно је да смо победили… Да, али за мали клуб. За Црвену звезду је битно и како се побеђује“ – казао је Томић.

Томић је истакао и да његов тим није добро играо ни против Борца, Златибора и Дунава.

– „Играчи морају да схвате да су професионални кошаркаши, да не раде у фабрици где ће убацити картицу и да оду после кући. Мега је све преузимала. Само смо споља нападали Битадзеа и ту смо имали нека решења. Са Оџом их нисмо кажњавали, три пута смо одиграли како је требало да играмо у 40 минута“ – навео је.

Како је рекао, сада је играчима теже.

– „Говорио сам им месец дана. Не можете у року од два три дана да промените у глави чип. Треба да имаш континуитет и да сваки тренинг и утакмицу играш на свом нивоу. Сада им је теже јер у року од једног дана морају да промене. Говорио сам им месец дана. Сигурно да је за нас, клуб и навијаче битна наша лига“ – закључио је Томић.

Други меч између Црвене звезде и Мега Бемакса игра се у уторак од 18 сати у хали „Мега Фектори”.

Повезане вести

Leave a Comment