Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

1.утакмица полуфинала плеј-офа КЛС:Звезда тешко до победе против Меге.

Црвена звезда – Мега Бемакс 83:72 (12:17, 26:23, 20:17, 25:15).

Након освојене титуле у АБА ј.т.д. лиги, наш клуб је данас кренуо у поход по још један трофеј, по 20.титулу првака Србије. У првом полуфиналном мечу, наш клуб је угостио екипу Мега Бемакса, појачану Гогом Битадзеом. И није било лако, Мега је пружила изузетно јак отпор правећи велике проблеме нашој екипи игром у транзицији. Међутим, инспирисани Берон, Риверс и Добрић били су довољни да Звезда успешно приведе крају прву утакмицу полуфинала плеј-офа.

Звезда је утакмицу започела прилично лоше. Мега је брзо повела 7:0 а нашим играчима је било потребно нешто више од 3 минута да упишу прве поене. То је учинио Били Берон, који је након још једног лошег напада нашег тима погодио тројку, да би затим погодио и за два поена-5:9. Мега је током прве четвртине контролисала резултат, чему су допринос дали и наши играчи који су изгубили неколико лопти, омогућивши противнику да забележи 8 поена на непостављену одбрану. Неефикасна прва четвртина завршена је кошевима Ристића и Риверса- 12:17.

У другој четвртини виђена је нешто боља и ефикаснија игра обе екипе. Мега је кошем Битадзеа стекла највећу предност у првом полувремену – 27:17. Били Берон је на све то одговорио са везаних 5 поена и смањио резултат на 31:27. Милојевић је тражио тајмаут а серију техничких грешака, које су досуђене нашој екипи, отворио је Томић.До краја полувремена техничке грешке зарадили су и Лазић и Фаје због реакција након што су им судије досуђивале личне грешке. Звезда је до краја друге четвртине заиграла агресивније, погађали су Лазић и Добрић, па Фаје после офанзивног скока те Човић па се на полувреме отишло резултатом 38:40.

Трећу четвртину Мега боље отвара преко Атића и Ашћерића и поново долази до осетније предности 45:38. Звезда се брзо консолидовала па је кошем Добрића дошла и до првог вођства на вечерашњој утакмици 47:46. Мега је кошевима Фундића и Ашћерића поново стекла убедљивију предност 55:49. Криозитет је да је Мега до средине треће четвртине забележила 24 поена из игре у транзицији, на чему је Милојевић и инсистирао током целе утакмице, да се трчи у леђа нашој одбрани и да се поентира у раној фази напада, што су млади кошаркаши Меге обилато користили. Звезда је везаним поенима поново донео Звезди минимално вођство. Финиш трећег периода је припао Берону, који је своји двадесетпрвим поеном одвео Звезду на одмор пред последњу четвртину са поеном предности- 58:57.

Звезда је на самом почетку последњег периода, полагањем Добрића, после лепе комбинације са Бероном, дошла до првог убедљивије вођства на утакмици – 60:57. А онда се разгоропадио Риверс. Најпре је погодио тројку Битадзеа,који је остао на њему при преузимању, затим је одиграо добру одбрану и украо лопту а онда и сјајно искористио утрчавање Добрића по чеоној линији и Звезда је зачас отишла на +7 – 65:58. Риверс је наставио да на преузимању напада Битадзеа па је новом тројком донео максималних +8. Мега се није предавала. Узвратила је преко Ашћерића и Битадзеа да би потом Филип Човић погодио веома важну тројку и вратио Звезди осам поена предности. Мега је до краја утакмице покушавала да се врати али Звезда је преко Човића и Добрића одржала предност коју је стекла током четврте четвртине. Потез утакмице имао је на самом крају капитен Лазић који је у контри снажно закуцавање Мококе зауставио рампом.

Друга утакмица, на програму је у уторак а серија се игра на два добијена меча.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Оџо 4, Лазић 2, Давидовац, Фаје 7, Берон 24, Ненадић, Симанић, Кешељ, Човић 14, Добрић 13, Риверс 17, Ристић 2.

МЕГА БЕМАКС: Фундић 10, Битадзе 12, Ашћерић 20, Атић 9, Мокока 5, Зарић, Јањић, Копривица 2, Чарапић 8, Илић 6, Брекић, Мушикић.

Повезане вести

8 comments

MILOS RANKOVIC јун 3, 2019 at 17:28

E MOJ VETERAN SEVER,MOZDA SI U PRAVU DA SAM NACIONALISTA,JA VOLIM OVU DRZAVU DRUGU NEMAM,VOLIM ZVEZDU DRUGI KLUB NEMAM,NE MRZIM SLOVENCE I BOSANCE,ZA BOSANCE NIKAD NISAM REKAO NISTA NITI IH VOLIM NITI IH MRZIM,ISTO KAO I SLOVENCE,HRVATE NEPODNOSIM,IAKO CEDEVITU SAM SMATRAO DO PRENEKI DAN NORMALAN KLUB ALI SAM SE PREVARIO,KAKO DA POSTUJEM HRVATE KOJI SU VRSILI PROGON NASIH LJUDI,TO STO TI KAZES PRE,ZA VREME TITA TO ME NEZANIMA,JEDINO LJUDE KOJE MRZIM I SA KOJIMA BIH AKO TREBA I U RAT ISAO TO SU SIPTARI I DOBRO PROCITAJ milovi CRNOGORCI,ZNACI NE SVI,JA SAM CAK REKAO DA LJUDE IZ BARA DOLE POSTUJEM I UVEK SAM NAVIJAO ZA PAVICEVICE,JER SU TO POSTENI LJUDI,PA BJELO POLJE,CETINJE PA GOLUBOVCI,NEMOZES MI RECI DA VOLIM milovu CRNU GORU,PRVO PRIZNAO JE SRPSKO KOSOVO STO ME DUSA BOLI,A PREKLJUCE SEDI U PODGORICI SA tacijem i haradinajem,I SMISLJA KAKO DA NAPAKOSTI SRBIMA,I PUSTI VETERAN SEVER MOJU NACIONALNOST JEDINU DRZAVU KOJU VOLIM UZ SRBIJU JE RUSIJA NASA BRATSKA DRZAVA I KINU,OVO OSTALO ME NEZANIMA

Reply
Veteran Sever јун 4, 2019 at 13:24

Brate Milose, nemoj da trosis zvot na mrznji, i onako je zivot relativno kratak. Voli Svoju porodicu, svoje prijatelje, svoju Crvenu Zvezdu… a politiku ne mesaj sa svojim malim i velikim(Crvena Zvezda) ljubavima.
Pozz…

Reply
Veteran Sever јун 2, 2019 at 23:09

Moderatoru… sto ne objavljujes komentare!? Sve nas je manje ovde i trebalo bi nas verne sajtu MCZ da ne „kratiš“ i cenzurišiš iz nekih apsolutno nepoznatih razloga!

Reply
Dragan јун 2, 2019 at 22:25

Ovo nema pojma!!! Sta je nama uopste trebao trener veceras, osim da pravi tehnicke greske, kada su akcije svih 40 minuta tekle ovako: Beron i Rivers uzmu loptu na centru, i zalete se na uglavnom nerezonski šut…A visoki igraci!? Plac majke Bozije… Sta li su veceras igrali Odzo, Simanic i Faje…ovog poslednjeg onaj smrad Bidatze tri puta „smečuje“ sa rampama… auuuu….

Reply
Србин са Космета јун 2, 2019 at 22:16

Нервозна игра против одвратне екипе и њиховог напаљеног,гробарског, стручног штаба.Битадзе иритирајућ играч. Нису нам дорасли противници.Добијамо сигурно и другу!
Војиновића не треба коментарисати.По стоти пут је показао мржњу према нашем клубу.

Reply
MILOS RANKOVIC јун 2, 2019 at 21:29

E SAD ONO STO ME NAJVISE BOLI RECI ISKRENO,IMAM 40 GOD I NIKAD NISAM REKAO NISTA PROTIV DELIJA,PRVO SVAKA CAST GOSPODINE COVICU STA SVE TRPIS ZBOG ZVEZDE,I STO NEDAS NA ZVEZDU,PRVO bokan,A SAD DELIJE,NIKAD NISAM MISLIO DA DELIJE UZIMAJU PARE ZA NAVIJANJE SAD SAM SIGURAN,SRAM VAS BILO VODJE DELIJA I VASE SLUGE,COVIC NEMA PARA I VI NECETE DA NAVIJATE ZA KK CRVENA ZVEZDA,VI STE DELIJE PUNO BEDNI LJUDI,ZNAS KAD CETE DA IMATE 20 000 PRETPLATNIH U FK NIKAD,JA I MOJI DRUGOVI NECEMO UZETI PRETPLATNE ISKLJUCIVO ZBOG VAS,UZECEMO ZA KOSARKU,JEL KK NIJE U PORODICI ZVEZDE,JEL OVI MOMCI NISU GINULI CELU SEZONU,DA MOZDA NISU ZASLUZILI PODRSKU MAKAR U POLU FINALU,I MOLIM DA SVI MI KOJI GLEDAMO KK NEUZIMAMO U FK GODISNJU,NEGO DA KUPUJEMO KARTE KAD IDEMO,SVE PROTIV OVIH VODJA,JOS JEDNOM VELIKA PODRSKA GOSPODINU COVICU,TRENERU TOMICU STRUCNOM STABU I NARAVNO IGRACIMA I OVIM POSTENIM NAVIJACIMA KOJI DOLAZE JEDNI TE ISTI,I SVE PROTIV PLACENIH NAVIJACA VOLIM ZVEZDU

Reply
MILOS RANKOVIC јун 2, 2019 at 21:19

PRVO STO CU RECI TESKA UTAKMICA I ZA IGRU,I ZA GLEDANJE U DVORANI STO STEPENI,DRUGO OVO SUDJENJE I NA JEDNU I DRUGU STRANU SU SMESNI,BELOSEVIC,OBERKNEZEVIC I OSTALI KOJI ISTA VREDE SUDE U RUSIJI,TO SAMO KAZE KAKVA JE NASA LIGA,MOMCI MOZE BOLJE PUNO,MNOGO SMO BILI NERVOZNI ALI IDEMO DALJE

Reply
Veteran Sever јун 2, 2019 at 22:21

Sanjacemo mi sudije Javora i Pukla! Sanjacemo! Sad ces brate, Milose, da vidis kako k..aju Srbi-sudije: razni Vojinovici, Jovičići, Beloševići… E, ti si Milose, ovde poznat kao nacionalista, mrzitelj ljudi koje su druge nacionalnosti, poznat si kao covek koji ljude ne deli na dobre i loše, već po veri i nacionalnosti(u neka bolje vremena to je bilo tesko krivično delo: raspirivanje verske, rasne i nacionalnisticke mrznje), pa si neka sudjenja Pukla i Javora odmah povezivao sto su oni Slovenac i Hrvat…. e sad ces da vidis Srbe: Belosevica, Jovičića, Vojinovica – ekipu sudijskih ološa, neodvojivi deo skoro svih Partizanovih titula(na primer: Drobnjakov sut iz auta za tri poena, a Belosevic na metar od njih, ili na poen za groblje, u poslednjih 15 sekundi, Jeretin uzima loptu koju je grobar Haus ISPUSTIO i kreće sam ka košu, a Jovičić sudi faul od Jeretina, a kontakta nije ni bilo).

Reply

Leave a Comment