Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Црвено-бела архитектура

Крај такмичарске године идеална је прилика за резиме појединих сегмената игре црвено-белих, а додавања су увек занимљив део статистике.

Сјајним играма у претходној сезони Црвена звезда је показала да поседује квалитет да парира најбољим тимовима на Старом континенту. Владан Милојцевић је имплементирао своју филозофију игре, напади су кретали од одбране, а дефанзива од најистуренијих играча. Управо због чињенице да је шампион Србије у сваком сегменту игре користио све ресурсе нису изостале ни импресивне бројке. Компактност тима можда се најбоље осликава кроз анализу додавања.

Црвено-бели су у тек завршеној сезони у просеку бележили 486 додавања по утакмици уз 83% тачних пасова. Најбољи проценат успешних додавања у редовима тима из Љутице Богдана имао је Срђан Бабић. Звездин штопер је чак 89% посто лопти послао до жељеног одредишта, што је 1558 од 1753 додавања.

Импресиван је и учинак Бранка Јовичића, чија је прецизност приликом додавања за један проценат мања, али се поуздани фудбалски креатор може похвалити са чак 1674 прецизна паса. Исти проценат тачних додавања (88%) забежио је и Вујадин Савић који је био без грешке у 1206 од 1368 ситуација.

Савић је уједно и део двојца који је разменио највише пасова. Поуздани штопер и Филип Стојковић су један другог проиграли рекордних 328 пута. Иза тандема Савић – Стојковић је двојац Дегенек – Борјан са 276 додавања, после којег следе Бабић – Родић (266), Бабић – Јовичић и Стојковић – Јовичић (261).

Кад су у питању додавања у офанзиви, односно кључна проигравања из којих је Звезда долазила у гол шансе, на врху листе је Марин са 77 корисних лопти, а прати га Бен који је забележио 57.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment