Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеТрансфериФудбал

Стигло прво појачање. Панков потписао

Како преноси портал „telegraf.rs“ Црвена звезда је данас добила прво и то веома значајно појачање у летњем прелазном року. Након дугих преговора, члан црвено-беле породице постао је Радован Панков доскорашњи играч нишког Радничког.

Ову информацију је потврдио и спортски директор нашег клуба, Митар Мркела:

– „Јесте. Завршен је трансфер, Панков је нови играч Звезде. Не бих да причам о детаљима.“

Панков на „Маракани“ током преговора (фото: telegraf.rs)

Панков је рођен 5. августа 1995. године у Новом Саду. Фудбалску каријеру започео је у родном граду у екипи Војводине из које је 2016. године прешао у руски Урал из Јекатеринбурга. Сезону 2017/18 провео је у кипарском АЕК-у из Ларнаке, а затим се враћа у српски фудбал и облачи дрес нишког Радничког за који је забележио 39 наступа и био стрелац пет погодака. Био је незаменљив члан екипе тренера Ненада Лалатовића у историјској сезони Реала са Нишаве.

Са репрезентацијом Србије до 20 године постао је првак света на првенству на Новом Зеланду 2015. године.

Сасвим је јасно да је наш клуб у Панкову добио велико појачање које ће већ од јула месеца бити стуб одбране екипе Владана Милојевића у походу на нови пласман у УЕФА Лигу шампиона.

Радоване, добродошао у Црвену звезду!!!

Повезане вести

10 comments

Hadži Dragan NBG мај 31, 2019 at 22:12

Mali je Specnaz za naše islužene gardiste. Kvotu od 4 stranca se slažem da treba povećati. Miloje je trebao otići kao car, jer sa ovim igračima ništa neće postići. Skrajnuo je Kafua, radi Simića, prodao Krstičića zbog Čaušića, sklonio Melega i Ebisilija, u čemu su bolji Vulić i Ivanić??? O sprdnji od igre Savića, Stojkovića, pogotovo Rodića da ne pričam. Boaći propalitet, za starački dom. Samo ako mu dovedu minimum 10-12 igrača i to dobrih. pa da uradi nešto, sa ovim isluženim će biti teško. Koliko sam želeo da dođe Milunović, a on se igra kao na poljančetu kraj zgrade. Ivanić i on ze foliraju za velike pare. Fali na klupi bata Stanković sa korbačem.

Reply
Estrella Roja јун 1, 2019 at 00:25

Priznajem da ga nisam pratio da bih mogao bilo kakvu ocenu da dam o njegovim (ne)kvalitetima. Ono što me raduje pored godina je to što svi ističu njegovu brzinu tako nesvojstvenu našim trenutnim štoperima, a vidim da mu kao manu stavljaju ne preterano taktičku obučenost, navodno isuviše lako ispada. Čini mi se da bi mogao biti dobar tandem sa Baskijcem koji se pominje kao eventualno pojačanje, koliko realno, videćemo. Tu je i Babić koji treba da bude u rotaciji i to deluje sasvim pristojno u odbrani pod uslovom da se otarasimo Savića i Milunovića a da dođe pomenuti Baskijac. Zaboravio sam da pomenem prilikom nabrajanja igrača koje priželjkujem da ostanu u Zvezdi, nažalost na prstima jedne ruke, nepravedno zapostavljenog Jevtovića, igrača koji bi mogao da bude zahvalan u rotaciji. Sve u svemu, deluje siromašno za učesnika još do sutra aktuelne sezone Lige šampiona. Bojim se da će i ovaj prelazni rok biti propuštena prilika.

Reply
Dragan јун 1, 2019 at 01:49

U pravu si brate Hadzija sa Istoka. Sve!!! A posebno ovo za Miluna i Ivanica, koji se ponasaju i igraju kao dve najvece bitange koje su ikada oblacile crveno-beli dres. Ovaj Milun je najgori stoper u Zvezdi jos od Miroslava Šugara(1983-1985), a Ivanic decko na silu je dosao u Zvezdu, i apsolutno ga zabole za crveno-beli dres, nije se oznojio nijednom ovog proleća! I sad mozemo da postavimo pitanje jedno: sta mislite da je onaj pogubljeni Kafu imao minutazu kao Ivanic, da li bi on imao za milimetar slabiji ucinak od Ivanica? Naravno da ne bi….a i kao poluizgubljeni pruzio bi 10 puta vise nego Ivanic, cije celo prolece je stalo u jedan centarsut nakon koga je Vukanovic dao gol groblju….Ili, da je onaj skoro propali Meleg imao utakmice koliko Ivanic….a o Jevtovicu da i ne pricam,….ili o Jirki… Ebisilio? To je zlocin kakav je tretman kod Miloja imao! Da li je neko imao priliku da vidi Hajdina na delu 90 minuta barem, a kamoli vise utakmica…pa da onda kazemo kako on veze nema.. Itd, itd…

Reply
Estrella Roja мај 31, 2019 at 20:15

Drugi problem koji je isto važan, ako ne i bitniji jeste ograničenje stranih fudbalera na famozni broj 4. To je jedno od najidiotskijih pravila u evropskom i svetskom fudbalu koje nas sputava da oformimo željeni tim lišen menadžerskih kombinacija, ili bar ne u toliko zabrinjavajućoj meri. Da ne pominjemo da je to ograničenje u današnjem svetu migracija potpuno u neskladu sa logikom, pored toga što je u suprotnosti sa idejom vodilje na kojoj počiva EU, samim tim i evropska fudbalska federacija a koja se temelji na slobodi kretanja ljudi, robe, kapitala. Naravno, mi smo samo evro fanatici kad treba da se uzmu pare, kad se pominje usklađivanje nekih pravnih normi i poštovanja obaveza tu smo sušta suprotnost. Elem, nije ovo nikakvo agitovanje za i kontra EU, više je to sagledavanje naše fudbalske realnosti. Mi nismo Argentina koja ima stanovnika kao dve bivše Jugoslavije zajedno, a o fudbalskom talentu da ne govorimo, možda je to kod nas bilo u košarci, nešto malo manje u poslednje vreme. Naš fudbalski resurs je dosta ograničen da bi ga ignorisali. Limitiranjem na 4 fudbalera u protokolu računajući i tu igrače iz Crne Gore i kompletno ex YU dovodi vas u situaciju da ne smete pogrešiti u proceni kod stranaca, a upravio se dešava nešto dijametralno suprotno. Tako smo u situaciji da automatski nabijamo cenu domaćim polutanima koji nikad ne bi ni videli Zvezdin dres da se pojedinci debelo ne ugrađuju, samo pogledati poslednji prelazni rok. Uzimajući te komponente, dešava se da danas na mestu levog beka jednostavno izbegavamo stranca jer, tobože, zašto trošiti to jedno „sveto mesto“ na toj poziciji istovremeno se lišavajući igrača ofanzivnih karakteristika koji su kod nas deficitarna roba, a deficitarna jesu jer se naši treneri povode za arhaičnom dekadencijom, sistemom za stvaranje igrača koji kvare a ne kreiraju igru. Kod ove pomenute pozicije imamo jedan interesantan slučaj, a to je da jedinog talentovanog levog beka u poslednjih ko zna koliko godina prodajemo, tražeći zamenu kada ona ne postoji u srpskom fudbalu, jedini Srbin koji ispunjava kriterijume je Kolarov, tiha patnja ovog prelaznog roka. Na konto zabrane imamo još jednu situaciju, Marin, naš ubedljivo najbolji igrač,vodi se kao stranac, navodno Nemci ne mogu imati dvojno državljanstvo, a šta sprečava Zvezdu i kokezijadu da njega ne smatraju strancem, mada je od onog govnara Zdjelara dobio provokaciju u tom pogledu. A gde je Jirka, ovaj mladi Crnogorac, zar ćemo opet islužene penzionere dovoditi pošto imaju naš pasoš, kao i kombinacije iz naših liga 300k + 30% od naredne prodaje. Stoga, apel da ukinemo pod hitno ovo nerazumno i nefudbalsko pravilo. To ne znači da će igrati 10 stranaca, možda će igrati samo 2-3, ali nemojmo biti poligon za očigledne kombinacije koje štete rezultatski Zvezdu. Neka najbolji igraju, to kod ovog trenerskog demagoga nije slučaj, to dobro znamo.

Reply
Dragan јун 1, 2019 at 01:58

Ju, ju, ju…kako smes da demagogom nazivas bozanstvo, Boga, Isusa Milojevica? Pa on je uspeo da za dve godine ne afirmise NIJEDNOG fudbalera, uspeo da udavi i izbrise sa scene 7, 8 kvalitetnijih igraca od ovih koji igrase ovog proleca, i uspeo je u poslednje 4 utakmice sa grobljem nasa Zvezda uputi UKUPNO 6 udaraca u okvr gola Mustafe, i uspeo je da dozvoli da Mustafa podigne pehar Kupa usred nase Mare…

Reply
Estrella Roja мај 31, 2019 at 19:09

Preduslov nekog uopšte razmišljanja vezano za prelazni rok i ambicija sledeće sezone jeste odlazak trenera Milojevića, sve ostalo je potpuno nebitno u svetlu tog krucijalnog problema. Kako je uopšte došlo do toga da rezultatski najuspešniji trener u poslednjih dve decenije izgubi toliko kredibilnosti, zaista je fenomenološko pitanje. Šleper igrača dovedenih u poslednjem prelaznom roku od kojih je na kraju 14-15 igralo tokom polusezone a da makar trećina nije zaslužila ni klupu, maćehinski odnos prema pojedinim igračima koji su po kvalitetu zaslužili priliku a dobili su, uglavnom, mesta na tribini ili iza gola, narušavanje atmosfere time što su tzv. gardisti krenuli da se ponašaju kao huligani, najmanje fudbaleri koji su dobili enormno povećanje plata a da je upitno da li su je zaslužili i, konačno, najbitnije u svim segmentima, katastrofalan pad u igri u trenutku kad je Evropa ostala iza nas a jedini preostali cilj je bilo osvajanje duple krune nakon 12 godina (titula je faktički bila osvojena usled nikad gore grobarske sezone, daleko od naše dominacije), sa sve prisutnom dekadencijom u kojima se energetski guše kreativni fudbaleri (čitaj: Marin, Ben i po potencijalu, nikako po prikazanom – Ivanić), samo su neki od elemenata suštinski neuspešne sezone. Niko neće pamtiti Salcburg i pobedu nad verovatno budućim prvakom Evrope, pamtiće se otaljavanje u našem prvenstvu posle koga su mi se ogadile naše utakmice, čak sam jednom prilikom i zaspao tokom jedne naše uobičajne uspavanke (nikad se to nije desilo kada Zvezda igra makar i odbojku), a da ne pominjemo da nijednog mladog igrača nismo izbacili i gde, iskreno, izuzev Marina, Borjana, rezervnog golmana i Joveljića praktično nikog ne bih želeo da gledam u dresu sledeće sezone. Ne postoje konture tima koji bi se nadograđivao pojačanjima, mnogi igrači su dostigli svoj zenit i krenuli da stagniraju, taj proces se ne može zaustaviti, kao što i trener-kalkulant ne može više da ponudi osim demagogije i podilaženja severu, pročitali su ga svi uključujući i početnik Savo Milošević, a faktor sreće kakav je bio u Austriji neće biti u narednih deceniju, setimo se koliko smo zbog Barija plaćali raznim Bajkovićima i sl. u poslednjim trenucima.

Reply
Влајче мај 31, 2019 at 17:49

Zasto je prodat Terzic?? Trazi te levog beka kao alternativu Rodicu,a kroz celu sezonu su tu Hajdin i Terza. Ako vec Hajdin nije kadar za Zvezdu zasto je u opste dovodjen?? Sve u svemu trebalo je dati sansu malom Terzicu i li Hajdinu a ne Gajica i Zuleta forsirati na levom beku u nekim utakmicama u osustvu Rodica.. Druga stvar koja mi se u opste ne dopada sto se pominju stranci na mestu stopera i to od 31-32 godine a kasnije od zarade nista,prekomandovati Erakovica u prvi tim i uz Babica i Pankova,probati dovesti Subotica,posto je od 30-og juna slobodan igrac.Gajica imamo na desnom beku a kad je vec Terza prodat,dovesti iz Zemuna malog Nemanju Vucica na levom beku top igrac a mlad moze da se zaradi ako se isforsira.. Trebaju nam maldji i brzi igraci,forsirati vise domace igrače a ne gomilati strance.. U obzir dolaza 1 do 2 stranca al da prave razliku. Kolarovu i Banetu svaka čast al gerijatrija nam ne treba ako cemo da igramo u Evropi..

Reply
Србин са Космета мај 31, 2019 at 17:27

Потајно сам се надао овом играчу још пре две године,срећан сам што је коначно дошао у нашу Звезду!

Reply
mitar мај 31, 2019 at 14:53

Dobrodosao i srecno , da se i ti u prvim godinama okitis tutulama prvaka drzave.

Reply
ДЕки мај 31, 2019 at 14:32

Добро дошао!Волио би да покушамо довести Настића из Белгије ако жели доћи.Добра идеја са Ранђеловићем али би волио повратак Радоњића или Лазовића и наравно Крстичића да повећ одбрани у средину терена

Reply

Leave a Comment