Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Беспрекорна црвено-бела веза

Везни ред црвено-белих је и ове сезоне представљао нераскидиву везу између дефанзиве и офанзиве, карику на путу до гола ривала, али и неугодну препреку противничким фудбалерима до Звездине мреже.

Везни ред шампиона Србије у недавно завршеној сезони чинили су Бранко Јовичић, Душан Јованчић, Мирко Иванић, Марко Марин, Горан Чаућић, Ненад Милијаш, Милош Вулић, Ерик Јирка, Милан Јевтовић, Вељко Симић, Лоренцо Ебисилио, Ненад Крстичић, Славољуб Срнић, Немања Милић, Џонатан Кафу, Дејан Мелег и Немања Радоњић.

Најстандарднији чланови везног реда Црвене звезде током сезоне 2018/19. били су Јованчић са 2.928 и Јовичић са 2.899 минута. Посебно запажену улогу међу фудбалским архитектама црвено-белих имао је главни креативац Марко Марин који је уписао 12 асистенција, а којег са три мање прати Ебисилио.

Најбољи асистент постигао је и седам голова, један мање од Вељка Симића, првог стрелца међу везним фудбалерима Звезде. Импресиван учинак у креирању напада тима из Љутице Богдана имали су Јовичић и Чаушић са највећим процентом прецизних додавања (88%) и добијених дуела (62%).

Током зимске паузе конкуренцију на средини терена заоштрили су Иванић, Јирка и Вулић, док су црвено-бели дрес раздужили Крстичић, Срнић, Милић и Мелег, а сезона ће остати посебно упамћена по чињеници да је била последња у професионалној каријери Звездиног капитена Ненада Милијаша.

Срце тима функционисало је одлично, а какав су учинак имале ударне игле црвено-белих можете прочитати сутра.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment