Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Прваци и млађи кадети Звезде

Млађи кадети Црвене звезде, освојили су Кадетску лигу Београда под именом Графичар и на тај начин остварили највећи успех млађих категорија црвено-беле филијале до сад.

Црвено-бели таленти рођени 2003. године на импресиван начин су стигли до промоције на државну сцену, а после великог успеха утиске је сумирао Данило Тешић, тренер у стручном штабу једне од најталентованијих генерација у Љутице Богана 1а.

Плодови планског и организованог рада дошли су кроз резултате, али упркос великом тимском успеху приоритет остаје развој деце. Радимо на развоју и усавршавању сваког појединца кроз бројне аспекте, а циљ је да једног дана буду конкурентни за први тим Црвене звезде – истакао је помоћник Марка Неђића.

Млади двојац, заједно са Александром Ћурчићем и Стефаном Радуловићем чини најмлађи стручни штаб иза југа Маракане. Упркос чињеници да је квартет тек на почетку тренерског пута, феноменални резултати не изостају како на домаој тако ни на интернационалној сцени где су побрали бројне трофеје паралелно веодећи битке у лиги Фудбалског савеза Београда.

Обезбедили смо трофеј кадетског шампиона Београда и то на импресиван начин, против годину дана старијих ривала. Остварили смо 20 победа и један реми чиме смо, четири кола пре краја, и математички обезбедили прво место. Упркос обезбеђеном пласману у Кадетску лигу Србије жеља нам је да победама украсимо завршницу сезоне.

Тим који на терену предводе Ђурић, Бачанин, браћа Митуљикић и остали бисери Звездине школе обезбедио је и годину дана млађој генерацији Црвене звезде да се наредне сезоне такмичи у Кадетској лиги Србије, а својеврсна увертира у наредну сезону биће турнири у Словачкој, Француској и Словенији.

Такмичили смо се са годину дана старијим ривалима што је у овом узрасту велика разлика. Било је прегршт физички јаких екипа што се није одразило на терен. Акценат је био на развоју играча у сваком сегменту, а дуели са стријим ривалима и на интернационаним турнирима донели су нам драгоцено искуство и самопоуздање пред сезону у којој ће се ова генерација такмичити са својим вршњацима. Посебно бих похвалио приступ играча током целе сезоне, понашали су се у потпуности као професионалци и потврдили да су заиста будућност Црвене звезде – рекао је Ћурчић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment