Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Учинак голмана за памћење

Последњу линију црвено-белог бедема ове сезоне чинили су голмани Милан Борјан и Зоран Поповић, чувари мреже који су партијама у Звездином дресу још једном потврдили класу.

У првом плану био је Милан Борјан који је међу стативама био на 46 утакмица. Стандардни чувар мреже у Суперлиги је бранио на 28 утакмица, а још четири је уписао у Купу Србије.

Посебно импресивне партије репрезентативац Канаде пружао је на интернационалној сцени, где је бранио у свим мечевима квалификација и групне фазе Лиге шампиона. Звездин голман је на терену провео 4.136 минута, па је играч са укупно највише уписаних минута од свих играча шампиона Србије.

Борјан је током квалификација за Лигу шампиона бранио на осам мечева током којих је на пет сачувао мрежу. Искусни голман је имао још импресивнији учинак у групној фази где је остварио 38 одбрана на шест сусрета, по чему је у самом врху – други је по броју успешних интервенција у Лиги шампиона са двоструко мање наступа од конкурената.

Првог голмана црвено-белих на одличан начин је мењао Зоран Поповић. Звездина „јединица“ је имала прилику да упише минуте на 12 утакмица, а шампион Србије је сваку решио у своју корист. Поповић је примио четири гола, а на осам мечева сачувао је мрежу.

Од 12 дуела, Поповић је десет одиграо у Суперлиги, док је преостала два уписао у Купу Србије и званично је забележио 1.024 минута.

Осим Борјана и Поповића, регистровани за званичне дуеле Црвене звезде били су Немања Супић и Милош Гордић који нису имали прилику да се нађу међу стативама, а сутра ћете имати прилику да прочитате какав су учинак имали наши дефанзивци.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment