Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звездина сезона за историју

Недавно завршена сезона донела је бројне историјске успехе Црвене звезде, а одлазак на заслужени летњи одмор шампиона Србије повод је за резиме оствареног.

Наговештај историјске сезоне донеле су већ европске квалификације у којима је Звезда стигла до деценијама прижељкиване групне фазе Лиге шампиона. Упркос чињеници да је сам пласман међу најбоље европске клубове представљао највећи интернационални успех црвено-белих од силаска са европског и светског трона, изабраници Владана Милојевића нису се задовољили само учешћем у престижном такмичењу.

Премијера у групној фази против Наполија донела је први бод, уследили су први гол за Звезду у Лиги шампиона, у режији Марка Марина на гостовању Пари Сен Жермену, и прва победа неког српског клуба у овој фази такмичења, подвиг и славље над Ливерпулом које је потписао Милан Павков.

Паралелно са интернационалним успесима, Црвена звезда је низала сјајне резултате и у два домаћа такмичења. Бранилац титуле пролеће је украсио рекордним низом утакмица у Супелиги у којима је остао непоражен, а до друге државне круне стигао је на веома доминантан начин, са 102 освојена бода уз учинак од 33 победе, три ремија и пораз.

О доминацији актуелне генерације клуба из Љутице Богдана говори и податак да је најефикаснија у конкуренцији 16 суперлигаша са 97 погодака, али и најчвршћа у дефанзиви са само 20 примљених голова.

Да сезона 2018/19. буде савршена изостала је дуго прижељкивана дупла круна, минималним поразом у финалу од стране вечитог ривала.

Кроз 57 утакмица, стручни штаб на челу са Владаном Милојевићем, користио је 34 играча међу којима је најбољи стрелац Ел Фарду Бен са 25 погодака иза ког су Павков (15) и Боаћи (13). Милан Борјан је са 46 утакмица најстандарднији играч у редовима шампиона. Голман црвено-белих провео је на терену 4136 минута, а детаљнију статистику Звездиних голмана можете прочитати сутра.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment