Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноНајновијеОсталоРагби

Рагбисти се у Нишу боре за нови трофеј

У недељу 26. маја са почетком од 17 часова на терену Спортског Центра „Чаир“ са вештачком травом на програму је финални меч Купа Србије у Рагбију 13. Званични освајач свих српских трофеја Црвена звезда гостује екипи нишког Радничког.

Наши рагбисти и даље су непобедиви у свим националним, али и регионалним такмичењима већ пуне две сезоне. У том периоду претрпели су само два неуспеха и то против енглеског Милома у међународном Челенџ купу и недавно у пријатељском сусрету са селекцијом Ланкашир Лајонхартса.

Р13К Раднички и РЛК Црвена звезда већ су се сусрели током ове сезоне – у Супер Лиги Србије на Ади Циганлији актуелни шампион Србије и бранилац Купа убедљиво је славио резултатом 64:0 (28:0). Меч у недељу ће бити такође историјски пошто ће ово бити прва утакмица рагбија на овим просторима која ће се наћи у кладионицама.

Пред пут у Ниш капитен наших рагбиста Војислав Дедић је изјавио:

– „Мало се још опорављамо од утакмице са Енглезима, али очекујемо да ћемо изаћи у тренутно најјачем могуће саставу. Ценимо Раднички, међутим ако играмо своју игру верујемо да резултат неће изостати.“

На путу до великог финала црвено-бели рагбисти су у четвртфиналу савладали екипу Црвени Кенгур резултатом 50:22. Та победа је била довољна за пласман у финалну рунду куп такмичења пошто полуфинални дуел са екипом Ташмајдан Тигрова није одигран због кадровских проблема екипе Тигрова. Са друге стране Нишлије су на старту Купа Србије савладале на домаћем терену имењака из Нобог Београда резултатом 36:16, а у полуфиналу су били бољи у Лесковцу од домаће екипе Морава Гепарди са убедљивих 70:0.

Повезане вести

Leave a Comment