Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Одржана редовна седница Звездине скупштине

У просторијама стадиона “Рајко Митић” одржана је редовна седница Скупштине ФК Црвена звезда током које је направљен осврт на веома успешну сезону шампиона Србије.
Редовној седници присуствовало је 47 од 70 чланова Скупштине, а пре него што су тема постале редовне тачке заседања, чланови Скушпштине су минутом ћутања одали почаст Драгославу Шекуларцу, легенди клуба и другој Звездиној звезди која је преминула између два заседања, односно почетком актуелне године.
Током заседања су усвојени финансијски извештаји које је презентовао оперативни директор Стефан Пантовић, после чијег је излагања кратак резиме направио и председник клуба Светозар Мијаиловић.
– Захвалан сам члановима скупштине на плодоносном раду и сарадњи у времену између две седнице. Многи су активно сарађивали са управом на решавању бројних проблема и дилема у протеклом периоду. Ми смо се, као управа, трудили да следимо и испунимо зацртане циљеве из претходног периода. Прошлу такмичарску годину оценили смо као годину која је обележила историју нашег Клуба. У овој, коју данас оцењујемо, подигли смо лествицу успеха на виши ниво. У спортском резултату, пословању, финансијског консолидацији, развоју инфраструктуре. Остварујујемо континуитет у циљевима које је ова скупштина поставила. Изградили смо добру основу за наставак успешне предстојеће такмичарске године. Ови резултати обавезују. Уверен сам да имамо знање, снагу и одлучност да их и даље остварујемо. Биће препрека, проблема, нових изазова и зато морамо уложити доста рада да би смо дошли до жељеног циља – истакао је Мијаиловић.
Председник Црвене звезде је са посебним поносом истакао раст црвено-беле армије чланова.
– Прошле године позвао сам све генерације звездаша да се активно укључе и тако допринесу јачању снаге Звезде. Наша секција ветерана, са својим разгранатим активностима, настоји да то оствари. Морамо им помоћи, посебно да млађи ветерани буду више присутни и ангажовани у том раду. Напредујемо у погледу чланства, достигли смо преко 20.000 чланова од чега 10.000 сениора са плаћеном чланарином. Остварују се планови и наша очекивања од сервиса за чланство, расте број активних чланова и клубова навијача. Успоставили смо коректан односа са Фудбалским савезом Србије и Београда, све у циљу стварања бољих услова за развој фудбалског спорта. Развијамо партнерске односе са клубовима – рекао је Мијаиловић уз осврт на рад селекција бисера иза југа Маракане: – Наша Омладинска школа потписала је уговоре са 70 школа фудбала и 3 регионална центра, са циљем обухвата што већег броја талентоване деце која су усмерена према нашем Клубу. Посебно желим да истакнем веома успешан пројекат који остварујемо са ФК Графичар, на прагу смо уласка у Прву лигу Србије, као млађе категорије које улазе у виши ранг такмичења. Одајем признање председнику Графичара Слоби Говедарици и његовом тиму, на успешном вођењу. Велико разумевање имамо у државним институцијама, у Граду Београду, а велика подршка су нам и спонзори клуба. Гаспром, светска компанија која је девет година уз клуб и практично је постала наш највећи ослонац. Наша највећа домача компанија Телеком Србја такође. Ту су и Макрон, БИП, Терме Чатеж, Дунав осигурање, Цептер и многи други.
На путу до успеха посебно важна била је безрезервна подршка звездаша који су по традицији били 12. играч.
– Несумњиво, наши навијачи су значајна подршка тиму, не само на нашем стадиону него и на свим стадионима где смо гостовали. Играчи посебно наглашавају да им та подршка даје велику снагу и мотивацију. Ми као клуб увек стојимо на располагању навијачима за сарадњу, као бисмо заједничким снагама помогли да се остваре што бољи резултати – рекао је Мијаиловић и додао: – Као и прошле године, понављам и ове, одајем признање најпре спортском сектору, тренеру Милојевићу и његовом стручном штабу, спортском директору Мркели, а такође признање за успешан рад иде и директору Омладинске школе Младеновићу, главном тренеру Јелићу, координатору Цвјетићанину и свим осталим тренерима у школи. Одајем признање свим запосленима за предан и одговоран рад и њиховим непосредним руководиоцима оперативном директору Пантовићу, финансијском директору Петровићу, директору стадиона Ћоровићу и његовом заменику Лечићу, као и директору маркетинга Броћићу. Посебно признање одајем генералном директору Звездану Терзићу за успешно вођење нашег веома сложеног система. Захваљујем се и члановима Надзорног одбора који су у складу са законом и статутом клуба вршили надзор над радом и пословањем. Захваљујем се члановима Управног одбора,. У међувремену, између две седнице Скупштине, у рад овог тела укључен је и господин Мирко Петровић.
Једна од тачака била је и осврт на правну борбу за титулу освојену 1946. године, а том приликом члановима се обратио Драган Милошевић, председник Надзорног одбора Црвене звезде. Након тога је  члану ветерана Црвене звезде, Браниславу Јоцићу, председник клуба Светозар Мијаиловић уручио симболичан поклон у виду дреса са бројем 1946 на леђима као признање за значајан допринос приликом прикупљања историјских чињеница које су утицале на одлуку да црвено-белима буде призната заслужена титула.
У завршници заседања присутнима се обратио и Петар Шкундрић, председник Скупштине СД Црвена звезда.
– Имам посебно задовољство да руководству, стручном штабу на челу са Владаном Милојевићем и играчима, честитам на фантастичним резултатима у овој сезони. Резултат који су остварили обрадовао је велики број људи у Србији, али и широм света. Резултати су у хармонији са учинком на пољу финансија и желим да истакнем задовољство са резултатима финансијске консолидације јер знам у каквом је стању био клуб у периоду кад сам дошао – рекао је Шкундрић.

Повезане вести

Leave a Comment