Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Победа вредна опстанка

У последњем 6. колу плеј-аут фазе Супер рукометне лиге Србије рукометаши Црвене звезде гостовали су екипи Слоге из Пожеге. У веома важном сусрету црвено-бели момци су остварили тријумф и тиме и дефинитивно обезбедили опстанак у српској рукометној елити.

Слога Пожега : Црвена звезда 31:39 (13:20)

Црвено-бели су успешно завршили сезону и доигравање у плеј-ауту. Победом у Пожеги Црвена звезда је потврдила своје место у Суперлиги које је било осигурано након протеклог кола.

Осим два почетна изједначења на самом старту меча, Црвена звезда је водила од првог до последњег минута и победа није долазила у питање. Мини серијама су црвено-бели стекли предност, коју су потврдили серијом 5:0 у финишу полувремена, које су завршили са седам голова разлике на свом конту – 13:20.

И у другом полувремену смо видели исти однос снага. Звезда је серијом 4:0 стигла до максималне предности од 11 голова разлике (34.минут, 13:24), а домаћа екипе се трудила у наставку да се што часније опрости од Суперлиге. Звезда је контролисала предност која је износила осам и девет голова до разлике, а Слога је успела да дође до минус 5 у 54.минут, (29:34). Иако Звездини рукометаши нису искористили два седмерца у финишу, уследила су три брза гола црвено-белих и потврда победе након голова Матије Николића и Ивана Хорвата у посследњем минуту за коначних 31:39.

Најефикаснији је био Стефан Петрић са 6 голова, по 5 су постигли капитен Иван Рајичевић, Матија Николић, Алекса Туфегџић и Ђорђе Мајес, а Иван Хорват је четири пута затресао мрежу.

Наредне сезоне суперлигашки рукомет се неће играти у Пожеги и Зубином потоку, док ће их заменити Пролетер из Зрењанина и Дубочица из Лесковца.

Застава је пала на туробну сезону, која је сада за нама, која се завршила пред само 20 гледалаца. Звездина младост је показала и поред свих тешкоћа да можемо да се надамо светлој будућности.

Пожега, дворана: Хала спортова. Гледалаца: 20. Судије: Бојан Даутин и Урош Минић (Београд). Искључења: Слога 12, Црвена звезда 10 минута. Седмерци: Слога 5 (4), Црвена звезда 7 (4).

СЛОГА: Јовановић 6 (2), Маринковић 2, Илић 2, Алексић, Филиповић, Ћеранић, Марјановић 2, Живановић 6 (2), Гавриловић 4, Давидовић 1, Павић 8, Димитријевић, Мићовић. Тренер: Раде Девеџић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Хорват 4, Лазић 2, М.Николић 5, Н.Николић 2, Туфегџић 5, Љубеновић, Бугариновић 3 (1), Панић 3 (1), Димић, Поповић, Рајичевић 5 (1), Петрић 6, Мајес 5. Тренер: Антон Букилић

 

Повезане вести

Leave a Comment