Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Скупштина АБА лиге: Човић кажњен са 10.000 евра. Олимпијакос и ПАО и даље ван такмичења

У Бањалуци, на спортском комплексу „Аквана“, данас је одржана Скупштина регионалне АБА лиге.

Са великом пажњом ишчекивала се данашња Скупштина регионалног такмичења пошто се очекивало да ће на њој бити донешене неке крупне одлуке. Сходно томе, сви клубови су били представљени у најјачем саставу. Црвену звезду мтс је представљао председник Небојша Човић, Остоја Мијаиловић је био испред Партизан НИС-а, Драган Бокан испред Будућност ВОЛИ, загребачку Цедевиту представљао је Емил Тедески,… Главне теме данашњег скупа биле су изгласавање неповерења спортском директору такмичења Жарку Чабаркапи и пословном директору Крешимиру Новоселу, захтеви грчких клубова Олимпијакоса и Панатинаикоса и израелске Бнеи Херцлије за придружење АБА лиги, као и захтев руководства подгорике Будућност ВОЛИ да се поништи финална серија плеј-офа у којој је Црвена звезда савладала подгорички клуб резултатом 3:2 у серији. Истовремено, иако се претходних дана нагађало, неће бити разматран захтев екипе из Приштине о прикључењу такмичењу.

Након пуних шест сати жучне расправе донешена је само једна конкретна одлука, док су све остале тачке расправе остале у магли. Једино је јасно да су председници КК Црвена звезда мтс Небојша Човић и КК Будућност ВОЛИ Драган Бокан кажњени са 10.000 евра без права жалбе. Истовремено одбијена је иницијатива подгоричког клуба о поништењу финалне серије такмичења након чега су представници Будућности напустили скупштину без икаквих коментара.

По речима председника Игора Додика одлучено је да се пооштре сви чланови дисциплинског правилника како би се избегле ситуације из овогодшње финалне серије. Став већине је био да све казне буду оштрије, а по потреби и ригорозне. Додик је саопштио да није изгласано продужење мандата директорима – Крешимиру Новоселу и Жарку Чабаркапи, као и да је ће њихове наследнике предложити агенција, али није назначио да ли је реч о спонзору „MYD” или некој другој.

Иначе став је да се лига не проширује, што значи да ће Олимпија играти у АБА 2 лиги следеће сезоне, односно да неће бити места за Олимпијакос, Панатинаикос и Бнеи Херцлију. Додик је нагласио да акти лиге не дозвољавају учешће клубова ван екс-Ју простора, али и да они нису послали потпуну документацију, али да је договорено да њихови представници дођу на следећи састанак па да се онда разматра и ова тема.

Нови састанак Скуптине АБА требало би да се одржи што је пре могуће, тражи се термин већ у току следеће недеље.

(извор/фото: zurnal.rs)

Повезане вести

Leave a Comment