Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

КК Црвена звезда добитник Мајске награде

КК Црвена звезда мтс добитник је ласкавог признања Мајска награда у категорији спортске организације, а за све учињено у успешном периоду који је иза клуба са Малог Калемегдана.

КК Црвена звезда мтс добитник ласкавог признања Мајска награда који додељује Спортски савез Србије. На догађају који је приредио Савез у Скупштини Републике Србије био је велики број званица, бројних лаурета, међу којима је био и шампион АБА лиге Црвена звезда.

У образложењу Спортског савеза Србије управо је освајање регионалног трофеја убројено као критеријум за доделу овог великог признања, али и не само то, већ бројни успеси клуба са Малог Калемегдана како на територији региона, тако и широм Европе у периоду за нама. Такође, Спортски савез је споменуо и огроман допринос Црвене звезде у резултатима Србије јер су црвено-бели поносно носили дрес са државним грбом у свим категоријама и по правилу ређали успехе.

Велика привилегија припала је тренеру Црвене звезде мтс Милану Томићу који је говорио у име свих лауреата:

Велика је част и задовољство што је нама додељена ова награда. Желео бих да се захвалим Спортском савезу Србије, председнику Савеза Давору Штефанеку и свима који су гласали за наш клуб. Хвала вам свима – рекао је Томић.

Поред КК Црвена звезда која је добио признање у категорији спортске организације, добитници Мајске награде за 2019. годину су још:

Спортски савез Пожаревца (територијални спортски савез), Милан Алексић (спортиста у олимпијском спорту), Јасмина Анђелковић (спортиста у неолимпијском спорту), Дејана Бачко (спортиста са инвалидитетом), Стоиан Добрев (спортски стручњак), Немања Маријан (спортски функционер), Недељко Иљукић (спортски новинар), Мирко Бутулија (постхумно – животно дело) и Милош Митић (постхумно – животно дело).

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment