Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Дерби групе и тест пред плеј-оф. Црвена звезда у Железнику

Кошаркаши Црвене звезде мтс гостују у среду (20 часова) у Железнику где их очекује дерби групе А Суперлиге против екипе ФМП-а. О предстојећем мечу говоре тренер Милан Томић и првотимац Огњен Добрић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс гостују у среду од 20 часова екипи ФМП-а у дерби мечу целе групе А и уједно дерби утакмици 8.кола Суперлиге.

Црвено-бели до овог меча имају максималан скор 7-0, док је екипа ФМП-а прати са скором 6-1 (једини пораз забележила управо у дербију 2.кола против Црвене звезде мтс у дворани „Александар Николић“).

Тренер Црвене звезде мтс Милан Томић имаће на располагању све играче за ову утакмицу која је на програму у среду од 20 часова у дворани „ФМП Арена“:

Први меч против ФМП-а који смо добили у једној доброј утакмици показао је све оно што смо најављивали пред тај меч, а посебно сада, и након одиграних 7 кола у групи. ФМП је изузетно спремна, талентована екпа која пуно трчи и ратнички настројена екипа која има свој квалитет. Морамо да одиграмо изузетно добру утакмицу, и да одговоримо на њихову агресивну игру која је њихов заштитни знак. Зато понављам по ко зна који пут, приступ мора да буде прави, несме да буде падова, а ова утакмица ће бити добра увертира за плеј оф који је све ближи. Позивам и наше навијаче да дођу на меч јер ће сигурно видети добру утакмицу – рекао је тренер цврено-белих.

Са друге стране Огњен Добрић био је учесник бројних мечева са ФМП-ом у коме је поникао, и зна одлично и већину играча против којих ће играти у среду:

Очекује нас велики изазов, одличан тим, који је сав свој таленат потврдио и током мечева Суперлиге. Морамо да одиграмо ту утакмицу максимално озбиљно, да одговоримо на физичку игру коју ФМП гаји већ дуго година уназад, и да се придржавамо договора. Ова утакмица долази можда и у правом тренутку за нас јер се ближи плеј оф и управо овакви мечеви са екипама које имају искуства играња и јачих утакмица из регионалне лиге нас очекују у доигравању. У добром су расположењу у претходном колу су победили Борац у Чачку што није нимало лако, али наш циљ се зна – рекао је Огјен Добрић првотимац Црвене звезде мтс.

У првом мечу у оквиру 2.кола Црвена звезда мтс је победила резултатом 82:65 у мечу у коме су најефикаснији били Душан Ристић са 16 и Патрик Фин Дилејни са 18 поена код екипе ФМП-а.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment