Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаМлађе категоријеНајновије

Јуниорке вицешампионке Србије

Јуниорска селекција ККЖ Црвена звезда Комбанк је вицешампион Србије. Црвено-беле су у финалу завршног турнира у Србобрану у веома неизвесној утакмици изгубиле од ЖКК Радивој Кораћ 60-53 (11-10, 12-12, 14-19, 23-12).

У занимљивој и уједначеној утакмици која је оправдала епитет финала, црвемо-беле нису успеле да одбране трофеј, екипа Радивој Кораћа је у пенал завршници славила. Прва четвртина је протекла у егалу, да би осетнију предност захваљујући серији 9-0 имао градски ривал, а након тројке Динчић дошле и до максималних плус 9 (23-14, 16.минут). Имале су спреман одговор црвено-беле и у другом делу другог периода игре предвођене капитеном Катарином Дешић и Јованом Ђорђевић, која је убацила две везане тројке у серији 8-0, стигле до повратка и 23-22 на крају првог полувремена.

Радивој Кораћ је успевао да одржи контролу резултата до 25.минута када је уследила фуриозна серија црвено-белих 13-0, уз девет поена Марте Вуловић за преокрет (32-39). Звезда је имала прилику преко Милице Матић и Николине Деурић да мирније и са већом разликом уђе у последњих десет минута, али је на семафору остао резултат 37-41.

Последњи квартал је одлучио победника сусрета и јуниорског шампиона Србије. Након два минута без коша, Радивој Кораћ је са две серије по 6-0 успео да поврати вођство и отвори себи пут до победе, (36.минут, 50-43). Бориле су се црвено-беле, до последњег минута имале активан резултат, Николина Деурић је преузела одговорност, Звезду приближила на кош заостатка (53-51) и мало је фалило да буде меч винер, али је веома битну тројку погодила Недељков на уласку у последњи минут (56-51). Уследила је пенал завршница – Катарина Дешић на једној, Филиповић и Недељков су на другој страни биле прецизне, а Звезда није успела да реши последњи напад, па је трофеј отишао у руке супарника, 60-53.

Најефикаснија у редовима Црвене звезде била је Марта Вуловић са 19 поена, Николина Деурић је остварила дабл-дабл учинак – 10 поена, уз чак 14 скокова. Катарина Дешић је убацила 8 поена.

Најефикаснијa играчица Црвене звезде на завршном турниру је Марта Вуловић са 54 поена, пратила је Николина Деурић са 38 поена уз 41 скок, и два дабл-дабл учинка.

Одмах по завршетку утакмице приступило се церемонији доделе пехара, медаља и признања. Сребрне медаље и пехар јуниоркама Црвене звезде, који је испред екипе примила капитен Катарина Дешић, уручили су потпредседник КСС Душан Пројовић и Зоран Тир.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Митровић 4 (5ск 3укл), Милошевић, Дешић 8 (5ас), Деурић 10 (14ск 3ас 2укл 3блк), Ристић 4 (3ск), Ђорђевић 6, Павловић, Чорто 2 (3ас), Кецман, Матић, Вуловић 19 (4ск), Ковачевић. Тренер: Зоран Акановић

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment