Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Звезда унапредила потрагу за талентима

Црвена звезда је данас проширила своју мрежу потписивањем сарадње са 13 школи фудбала и 3 регионална центра.

Данашњим потписивањем уговора са три регионална центра почео је нови пројекат Омладинске школе који предвиђа окупљање најмлађих талената и њихов развој у локалној средини.

Школе фудбала Феникс из Шапца, Аполон из Краљева и Пролетер из Зрењанина стекле су својим радом и резултатом досадашње сарадње са Црвеном звездом привилегију да буду први регионални центри црвено-белих.

На овом пројекту радимо већ годину дана, а циљ је да учврстимо мрежу потраге талената широм Србије и региона. Кроз сарадњу са 70 школица фудбала креирали смо одличну базу деце до 12 година, а регионалним центрима решава се проблем рада са децом од 12 до 15 година и њихов прерани одлазак од куће који је неретко велика траума – рекао је Никола Јелић, главни тренер у Омладинској школи Црвене звезде.

Јелић је овом приликом најавио потписивање уговора са још два до три регионална центра и открио да ће функцију координатора регионалних центара обављати Игор Зихерл.

Овом приликом потписана је и сарадња са 13 школица фудбала, а свим потписницима обратио се и председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић.

Школе фудбала и регионални центри који су данас потписали уговор су се овом приликом придружили великом пројекту који представља част, али и обавезу. Од њих, као и од свих наших чланова се очекује да буду најбољи и да представљају Црвену звезду на најбољи начин, како на терену тако и ван њега. Са друге стране, фудбал треба посматрати као игру, али и као бизнис и придруживање пројекту који има перспективу треба схватити као јединствену шансу. Надам се да ћемо дуго и успешно сарађивати са свим данапњим потписницима – рекао је Мијаиловић.

Потписивању сарадње присуствовао је и координатор Звездине школе фудбала Владимир Цвјетићанин.

Драго ми је због будуће сарадње и уверен сам да је данашњи дан само прва страница успешног заједничког рада. Резултати које постижемо потврђују да смо на правом путу, а колика је привилегија бити део шампионског тима сувишно је и говорити па самим тим чекјуем да школицама указанао поверење буде додатни подстрек у даљем раду – изјавио је Цвјетићанин.

Црвено-белој мрежи оју од данас чини 70 школиа придружили су се Даниловград, Респект (Лозница), Врбас, Сокобања, Арена (Суботица), БСК Бјело Брдо (Хрватска), Гардош, Колонија (Смедеревска Паланка), Рудар (Косовска Митровица), Спорт клуб (Бања Лука), Реал (Лазаревац), ОФК Вршац и Викторија (Крагујевац).

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment