Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаРукомет

Рукометаши остварили битну победу

Рукометаши Црвене звезде савладали су Рудар из Костолца у претпоследњем колу плеј-аут доигравања за опстанак у Суперлиги резултатом 35:27 (17:12).

Црвено-бели су уписали веома битну победу у борби за опстанак у последњем мечу на свом паркету и у наредном колу у Пожеги преостаје да потврде своје место у Суперлиги.

На паркету у „Шумицама“ је постојао само један тим о чему говори и податак да је Црвена звезда водила од првог до последњег минута, без изједначења.

Црвена звезда је већ у 10.минуту имала пет голова вођства (8:3), које је стекла са две брзе мини серије по три гола, и ту разлику је одржавала до краја полувремена. У самом финишу нову серију од три гола покренули су Димић и Пешић, а 17:12 за полувреме поставио је капитен гостију Милошевић.

Екипа из Костолца је растерећено ушла у меч, јер су у протеклом колу обезбедили опстанак, у таквој релацији снага су својих пет минута имали у првој трећини другог полувремена, када су између 35. и 40. минута серијом 4:0 стигли до једног гола минуса (19:18), али је истом мером одговорила Црвена звезда, захваљујући капитену Рајичевићу, чиме је практично решено питање победника, (42.минут, 23:18). Звезда је у наставку наставила истим темпом, решена да „нокаутира“ грогираног противника и тако стигла до максималне предности од девет голова разлике фуриозном серијом 7:0, (56.минут, 33:24). Рудар је успео да само да минимално снизи минус захваљујући головима са седам метара, а Јанко Пешић је поставио коначан резултат у „Шумицама“ – 35:27!

Најефикаснији је био капитен Иван Рајичевић са 11 голова, по 5 су постигли Владимир Димић и Јанко Пешић.

У наредној сезони суперлигашки рукомет се неће играти у Пожеги, а управо своју последњу утакмицу у сезони Црвена звезда игра против Слоге у Пожеги.

Црвена звезда – Рудар 35:27 (17:12)

Београд, дворана: „Шумице“. Гледалаца: 100. Судије: Милош и Ђорђе Јевтић (Лазаревац). Искључења: Црвена звезда 2, Рудар 6 минута. Седмерци: Црвена звезда 2 (1), Рудар 3 (2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Пешић 5, Хорват 3, Лазић 2, М.Николић 1, Туфегџић, Љубојевић, Љубеновић, Бугариновић 2, Панић 1, Херцеговац 1, Димић 5, Поповић, Рајичевић 11, Петрић 4, Мајес. Тренер: Антон Букилић

РУДАР: М.Вуковић, Радисављевић 1, Татари 3, Аврамовић 2, В.Вуковић 4, Беговић 1, Тица 5, Драгутиновић, Јовановић, Деспотовић, Ајдачић 2, Милошевић 5, Недељков 4, Ђорђевић, Мердовић. Тренер: Драган Ајдачић

Фото: (СД Црвена звезда)

Повезане вести

Leave a Comment