Moja Crvena Zvezda
Архива

Legende jedinstvene:“Robi pravi izbor“

Zajedno u uspehe - Adžić, Prosinečki i Lukić

Članovi legendarne generacije FK Crvena zvezda iz 1991. godine Dejan Savićević, Miodrag Belodedić, Dragiša Binić i Vlada Stošić, kao i trener trofejne generacije Ljupko Petrović izneli su svoje impresije na zvaničnom sajtu FK Crvena zvezda o dolasku Roberta Prosinečkog na poziciju šefa stručnog štaba u našem klubu.

Dejan Savićević

Dejan Savićević, šesta Zvezdina zvezda i legenda našeg kluba, jedan je od onih koji pozdravljaju odluku našeg kluba da novi šef struke bude njegov nekadašnji saigrač Robert Prosinečki.

– Vest o Robijevom povratku na Marakanu je dobra. Odlična. Osvežavajuća. Čestitam Vladanu Lukiću na potezu i pozdravljam Robijevu odluku da prihvati poziv. Mislim da su uradili pravi potez i da će Zvezda od toga imati velike koristi. Svima nama koji smo nosili taj grb treba da bude interes kluba u prvom planu. Robi nije nikada radio samostalno, ali ima veliko iskustvo u trenerskom poslu jer je kao pomoćnik išao na razna evropska takmičenja, a uz to je učio od velikih trenera kao igrač – kaže popularni Dejo.

Savićević kaže da je u poslednjih nekoliko dana čitao Robijeve izjave o Zvezdinoj igri i onome što treba uraditi.

– Video sam kako razmišlja iz intervjua a i pričali smo na proslavi Barija 29. maja ove godine. Sviđa mi se kako razmišlja. Dobro je da želi da Zvezda igra napadački i da će vratiti taj stil igre na Marakanu. To je Zvezda. Ona mora da igra napadački, ko god da je prekoputa terena. Svi znamo da je Robert bio takav igrač i zato ne sumnjam da će Zvezda na proleće biti uspešnija nego jesenas. Svako mora jednom da počne. Robi je učio od velikih trenera u Crvenoj zvezdi, Realu i Barseloni. To nije malo i verujem da će postati odličan trener kao što je bio i fudbaler – optimistički zaključuje Dejo.

Miodrag Belodedić, stub odbrane Crvene zvezde iz zlatne 1991. godine, jedan je od onih koji su podržali odluku Crvene zvezde i Roberta Prosinečkog.

– Sjajna odluka. Radujem se iskreno. Pre svega bila mi je čast da igram sa takvim

Miodrag Belodedić

fudbalerom i čovekom. Robi ima veliko fudbalsko znanje i to će biti veliko bogatstvo za Zvezdine mlade igrače. Odlična je vest za klub da je Robi prihvatio, a i Zvezda je pokazala da želi da razmišlja dugoročno. Voleo bih da se već u debitantskoj sezoni okiti peharima. Zbog njega i  zbog naše Zvezde, naravno – istakao je Belodedić i dodao – Robi je bio član šampionske generacije kluba i treba ga tako gledati. Verujem da će i kao trener imati sličnih uspeha.

Dragiša Binić ističe da je za angažovanje Roberta Prosinečkog znao još pre nekoliko dana.

Dragiša Binić

– Znao sam da Zvezda hoće Robija i odmah sam rekao da je to potez za divljenje. Svaka čast na izboru. Uveren sam da će doneti renesansu. Zvezda će igrati po Robijevom ritmu a svi znamo da je taj ritam bio omiljen kod navijača i javnosti. Neka bude makar pola trener kao što je bio igrač pa najveći srpski klub neće morati da brine za budućnost, rezultatski i finansijski. Mislim da mu treba dati da stvara tim i da radi sa igračima koji stižu iz Omladinske škole. To je ključ uspeha – kaže Dragiša Binić, jedna od šestih Zvezdinih zvezda.

Vlada Stošić je igrao uz Roberta Prosinečkog i najbolje zna njegove fudbalske kvalitete. Sjajni vezista poručuje iz Španije da će Prosinečki preporoditi Zvezdu.

– Mislim da je uprava Zvezda napravila izvanredan potez. Ako se već menja

Vlada Stošić

trener onda je odluka da to bude Robert Prosinečki odlična. To je čovek koga vole svi pravi Zvezdaši. Legenda Zvezde i jedino mi je žao što nisam mogao da prisustvujem njegovom predstavljanju medijima i javnosti. Jako je važno što je Robi po završetku karijere ostao u svetu fudbala. To što nema iskustvo mu neće smetati ni malo jer fudbal ima u malom prstu i mnogo toga može da nauči igrače. Ujedno ima i harizmu odnosno autoritet vođe. Preneće sve to na ljude u Zvezdi, igrače i na sve oko Zvezde. Ja sam veliki optimista i verujem da će moj klub doživeti preporod – kaže Vlada Stošić.

Bivši trener Crvene zvezde Ljupko Petrović podržao je moguće angažovanje Roberta Prosinečkog na mesto šefa stručnog štaba „crveno-belih”.

Ljubomir Ljupko Petrović

– Prosinečki je dostojan Marakane. On je jedan od najboljih igrača u istoriji kluba. Možda nije najbolji trenutak, znam da je u Crvenoj zvezdi loša situacija. Međutim, ako želiš nešto da napraviš, moraš biti hrabar – naglasio je Petrović.

Повезане вести