Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

Јуниори бољи и од Валенсије

Јуниори Црвене звезде мтс уписали су и другу победу на АНГТ 2019 који се одржава у Виторији. Црвено-бели су савладали Валенсију резултатом 80:72 (26:21, 18:20, 16:10, 20:21).

Јуниори Црвене звезде мтс забележили су и другу победу на Фајнал ејту Евролиге који се одржава у Виторији. Након Лијетувос Ритаса, савладана је екипа Валенсије резултатом 80:72 (26:21, 18:20, 16:10, 20:21). Црвено-бели су на тај начин дошли у ситуацију да у суботу од 13 часова у директном окршају са Реал Мадридом одлучују о финалисти Евролиге.

Изабраници Слободана Клипе кубурили су са изгубљеним лоптама током читаве утакмице, али су проценти шута и игра у одбрани били на високом нивоу. Феноменална одбрана била је кључ и водила је до серије 11:0 у последњем кварталу која је и одлучила питање победника.

Најефикаснији актер утакмице био је Бојан Томашевић који је меч завршио са 23 поена. Сјајну партију имао је и Немања Поповић који је меч завршио са 14 поена и по седам скокова и асистенција.
Почетак утакмице припао је црвено-белим, прецизније Бојану Томашевићу који је креирао вођство 9:2. Билстао је Томашевић, постигао чак 11 поена у првој деоници, али је упорна Валенсија успела да се врати у игру. Наиме, изгубљене лопте и офанзивни скок Шпанаца коштали су изабранике Слободана Клипе убедљивијег вођства па је Валенсија у завршници деонице изједначила резултат – 16:16.
Добра одбрана и одличан проток лопте у нападу иницирали су ново вођство које је након тројке Лазара Васића износило 23:16. Међутим, црвено-бели јуниори нису имали континуитет у два битна сегмента и Валенсија је из изгубљених лопти долазила до лаких поена и први пут од уводних 2:0 стекла вођство – 32:33.

Одговор је био у рукама Немање Поповића који је сјајно закуцао за прекид серије ривала, уследила је тројка Васића, а потом и поени Машића за 39:33. Валенсија је предност смањила до полувремена па се на већи одмор отишло са ’’плус три’’ за црвено-беле – 44:41.

Након уводне серије Валенсије 5:0, Звезда је заиграла много боље у одбрани, брзо повратила вођство и кренула да диктира ритам. Након нове серије коју је закључио Павићевић поенима из рекета и донесе изабраницима Слободана Клипе највеће вођство у досадашњем току меча – 60:51. То је био и резултат након 30 минута игре.

Међутим, стара бољка са изгубљеним лоптама се појавила поново у игри црвено-белих, а свакако је велики утицај на то имала повреда првог плејмејкера Карапанџића. Валенсија је поново пришла на два поена заостатка – 64:62. Кључ је био поново у доброј одбрани. Атрактивна блокада Поповића водила је ка новој тројци Машића и Звезда је поново имала девет поена предности 73:64. Остало је мање од четири минута до краја и све је било у рукама изабраника тренера Клипе.

Црвена звезда мтс – Валенсија 80:72 (26:21, 18:20, 16:10, 20:21)

Црвена звезда мтс: Гушић, Павићевић 8 (5ск, 4ас), Карапанџић 5, Поповић 14 (7ск, 7ас), Манојловић 2 (7ск), Радосављевић 5, Васић 13, Машић 10 (4ас), Добрашиновић, Томашевић 23 (4ск), Јоксимовић, Анђушић.

Лазар Васић:

’’Тешка утакмица за нас, као и што је била јуче јер све екипе показују да су ту са разлогом. Имали смо велике падове концентрације, али смо успели да приведемо меч крају. Сутра имамо најтежи изазов за нас, потрудићемо се да одиграмо што боље и да испоштујемо сваки договор. Пробаћемо да пружимо јак отпор Реалу и наравно покушаћемо да победимо’’

Повезане вести

Leave a Comment