Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаМлађе категоријеНајновије

АНГТ – Јуниори стигли у Виториу,старт у четвртак

Јунироска екипа Црвене звезде допутовала у Виторију где је од четвртка очекују утакмицу на завршном турниру АНГТ. Први меч у четвртак од 15 часова са Лијетувос Ритасом, ривали у групи Б још и шпанске екипе Валенсије и Реала.О турниру говоре тренер Слободан Клипа и крилни центар Немања Поповић.

Јуниорска екипа Црвене звезде мтс допутовала је у среду у поподневним часовима у Виторију, где црвено-беле очекује учешће на завршном турниру АНГТ.

Тренер Слободан Клипа може да рачуна на све расположиве играче укључујући и Анђушића и Гушића који су појачали црвено-беле по завршетку јуниорске лиге Србије.

Кошаркаши Црвене звезде налазе се у групи Б са екипама Лијетувос Ритаса, Валенсије и мадридског Реала, а први меч екипу Црвене звезде мтс очекује у четвртак од 15 часова против екипе Лијетувос Ритаса који је и бранилац трофеја из Београда.

Тренер Слободан Клипа очекује од екипе добре партије у дворани „Polideportivo Mendizorrotza“ у Виторији где ће се играти сви мечеви прве фазе:

Очекују нас добре, јаке утакмице у Виторији. Имамо изузетно снажну и квалитетну групу, са одличним противницима. Овај турнир видимо као прилику да стекнемо велико искуство као екипа и надамо се добром резултату. Први меч је против Лијетувос Ритаса, та прва утакмице је увек веики изазов и незгодна за сваку екипу. Очекујем да уђемо у турнир и прву утакмицу како треба, јер нас након тога очекују и мечеви са Валенсијом која је такође јако добра, али идемо ка томе да решавамо пласман у саму завршницу утакмицом са Реалом у последњем колу – рекао је тренер јуниора Црвене звезде.

Немања Поповић:
Треба да приступимо овом турниру као нову шансу за доказивање, али на потпуно другачији начин од оног квалификационог. Да одиграо мотивисано, али опуштено, добро смо тренирали, добро смо се припремили. Треба да слушамо тренера, да спроведемо договоре из свлачионице и победе ће доћи – рекао је крилни центар црвено-белих.

Други меч у групи црвено-бели играју такође у последњем дневном термину од 15 часова, док је последњи меч заказан за суботу до 13 часова.

У осталим мечевима првог дана састају се:

Макаби – Мега (од 9 часова), Бајерн – Жалгирис (11 часова), Валенсија – Реал Мадрид (13 часова).

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment