Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоЏудо

Немања Мајдов златни на Гран слему у Бакуу

Још један фантастичан викенд за српски џудо. Немања Мајдов трофејни српски џудиста и члан Црвене звезде освојио је златну медаљу у конкуренцији до 90 килограма на Гран слему у Бакуу.

Мајдов је у великом финалу у престоници Азербејџана, савладао домаћег такмичара Мамадалија Мехдијева и тако освојио свој први Гран слем у каријери.

Мајдов је у првом колу био слободан. У другом је био бољи од Белоруса Јахора Воропјева. У трећем је са два вазарија савладао Грузијца Лашу Бекаурија, прошлогодишњег јуниорског шампиона света. Свакако да је ово био дан у коме противници нису имали шансе против расположеног Немање Мајдова. Руса Кусена Калмурзајева у четвртом колу, савладао је у финишу меча, пет секунди пре истека регуларног тока борбе.

У полуфиналу судар титана, у коме је Мајдов за противника имао актуелног шампиона света, Шпанца Николоза Шерезадишвилија. Ипак Немана Мајдов је јасно показао ко је најбољи и у „голден скору“ Шерезадшвилија баца на ипон. У борби за златно одличје јасно се видело да је ово у сваком смислу Немањин дан.

Меч по меч, били смо на нивоу задатка од почетка до краја – рекао је Љубиша Мајдов најбољи тренер Европе у избору ЕЏУ и стратег Немање Мајдова.

Мини припреме смо одрадили добро, управо за овај Гран слем.

Да је још један врхунски успех постигнут на велики дан, на Славу Св. Василија Острошког, подвукао је и Љубиша Мајдов.

Слава Богу и Св. Василију Острошком и данашњем празнику. Све уз благослов са Острога је ишло како треба. После данашњег дана имамо само малу повреду прста коју је Немања задобио у полуфиналу, али то ће бити у реду.

Да је српски џудо имао фантастичан викенд побринули су се трофејни стратег Љубиша и његови изабраници Милица Николић и Немања Мајдов. Још један викенд у коме су сви љубитељи џудоа с правом очекивали наставак врхунских резултата. Српски репрезентативци су то и учинили и из Азербејџана се враћају са златом и бронзом.

Уз врхунски резултат постигнут у Бакуу, све честитке заслужују и Андреа Стојадинов и Ања Обрадовић који су одлично отворили јуниорску сезону освајањем сребра и бронзе на Европском купу у Каунасу.

Спортско друштво Црвена звезда честита Немањи и Љубиши Мајдову на још једном изузетном успеху.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment