Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Пролетер – Црвена звезда 0:1

Наши фудбалери славили су и на последњем овосезонском гостовању у Суперлиги, јер су у 36. колу, односно 6. колу плеј-офа савладали Пролетер као гости резултатом 1:0 (0:0).

Црвено-бели су у претпоследњем овосезонском првенственом мечу гостовали у Новом Саду, што им је био и први дуел након што су и математички обезбедили титулу. Дуго су тражили пут до мреже Пролетера и коначно су га пронашли у 75. минуту када је резервиста Милан Јевтовић спаковао сва три бода за Београд. Остала је још утакмица са Напретком 19. маја за кад је заказана прослава 30. титуле на Маракани.

Као што је и најавио, шеф Владан Милојевић прилично је „промешао карте“, заиграо са два класична шпица и од почетка су на терену били: Поповић, Гајић, Милуновић, Савић, Стојковић, Чаушић, Иванић, Вукановић Симић, Павков, Јовељић.

Неколико првотимаца није било у протоколу и била је шанса да за новог-старог шампиона Србије заиграју и они који су имали мању минутажу ове сезоне.

Нешто лошији терен у Новом Саду, који је био и натопљен кишом, утицао је и на саму игру, па је највећи део првог полувремена протекао без високог темпа и са малим бројем прилика на обе стране.

Најбоље за Пролетер пропустио је Митровић, док је Вукановићу и Симићу мало недостајало да до одмора донесу предност црвено-белима, који су на стадиону „Карађорђе“ играли у комплетно плавој опреми.

Прва шанса виђена је у четвртом минуту када је Човић са леве стране пронашао Митровића који је умакао пажњи наше одбране и са ивице петерца шутирао поред ближе стативе. Исти играч пропустио је у 35. минуту најбољу прилику у првом делу.
Одиграо је дупли пас са Вујаклијом, избио сам испред Зорана Поповића и искоса са леве стране шутирао мало поред даље стативе.

Пролетер се није определио само на дефанзиву, често је покушавао да запрети и желео је да се надиграва. Наши фудбалери су у уводним тренуцима најчешће нападали преко десног крила где се Гајић доста трудио, покушао је и Јовељић у неколико наврата, али му Весић није дозвољавао да му затресе мрежу.

Звезда је близу вођства била у 22. минуту када је Стојковић центрирао са левог бока, а Вукановић је врхом копачке, са ивице петерца, у паду пребацио лопту изнад пречке. Мало је недостајало да поведемо у самом финишу првог полувремена јер је Вељко Симић са велике удаљености оштро убацио лопту у петерац, а голман Весић ју је довољно закачио да је избаци у корнер.

Било је то све до одласка на предах… Нешто агресивнији су наши фудбалери кренули у наставку, покушали су Јовељић и Павков да промене резултат, млади шпиц је желео да проиграо колегу у нападу, али је и овај пут Весић био добро постављен.

На истеку сат времена игре шеф Милојевић направио је двоструку измену, ушли су Ерик Јирка и Милан Јевтовић, а утакмица је била завршена за Јовељића и Вукановића.
Резервисти су заузели места по крилу, док је Симић остао одмах иза најистуренијег Павкова приликом промене формације услед измена, али је убрзо место препустио Лоренцу Ебисилију.

Кренули су Звездини фудбалери у последњих 20 минута све јаче у офанзиву и то им се у 75. коначно исплатило. Ебисилио је из корнера убацио лопту у петерац где се створила гужва, а најбоље се снашао Милан Јевтовић и из непосредне близине затресао мрежу за вођство.

Једини стрелац обележио је и саму завршницу утакмице. Најпре је на десном крилу пронашао Јирку, коме је Весић истрчавањем довољно засметао да не упути прецизнији ударац, док је у 88. минуту сјајним соло продором нанизао тројицу чувара и права је штета што неко од саиграча није крунисао његову минијатуру.

Испоставило се да је Јевтовић био једини стрелац, и да је као Звездин џокер решио питање победника у претпоследњем првенственом сусрету. За крај суперлигашке сезоне остао је још дуел против Напретка, 19. маја на Маракани, када ће звездаши имати прилику да испуне трибине и поздраве шампионе!

Стадион: „Карађорђе“
Гледалаца: 8.000
Судија: Лазар Трипковић
Стрелац: Јевтовић у 75′
Жути картон: Леандро (Пролетер)

Пролетер: Весић, Танасин, Леандро, Ламбулић, Ћуковић, Говедарица, Плавшић (од 79′ Новаковић), Чоловић, Човић, Митровић (од 83′ Стаменић), Вујаклија (од 62′ Илић).
Црвена звезда: Поповић, Гајић, Милуновић, Савић, Стојковић, Чаушић, Иванић, Вукановић (од 60′ Јевтовић), Симић (од 68′ Ебисилио), Павков, Јовељић (од 60′ Јирка).

(извор – текст на сајту ФКЦЗ)

Повезане вести

3 comments

акса мај 11, 2019 at 14:25

доведите радета крунића.треба нам још један играч у вези.види се у лиги шампиона како су ти играчи битни

Reply
ĐOLE BARI 91 мај 10, 2019 at 23:35

IGRA U DRUGOJ POLUSEZONI I PLEJ-OFU NULA,TREBA NAPRAVITI DUBOKI REZ U TIMU.OBAVEZNO I POD HITNO PRODATI STOJKOVIĆA ( NAJGORI IGRAČ KOJI JE IKADA IGRAO U ZVEZDI ), MILUNOVIĆA,SAVIĆA,ČAUŠIĆA,JOVIČIĆA,BABIĆA,EBICILIA. DOVESTI KOMPLETNO NOVU ODBRANU ,BRAZILCA NA MESTU KREATORA IGRE,JEDNOG ILI DVA ŠPICA …PRODAJOM JOVELJIĆA I BOAĆIJA ODMAH SE OSLOBODITI DUGOVA I UĆI BAR U LIGU EVROPE…MILOJEVIĆU OMOGUĆITI DA ODE ,OVO ŠTO SA NJIM IGRAMO JE KATASTROFA,DOVESTI ISKUSNOG TRENERA ,AKO JE TAČNO DA JE MIHAJLOVIĆ KANDIDAT SVE UČINITI DA GA DOVEDEMO.

Reply
Hadži Dragan NBG мај 10, 2019 at 20:29

To što mi igramo ovog proleća nema veze sa mozgom. Savić, Stojković, Čaušić, Simić, Gobeljić, hvala i doviđenja. Igrate samo jer vam je Miloje bio trener u omladincima ili Čuki kao i onim nesretnicima Stojiljkoviću i Srniću što su otišli.

Reply

Leave a Comment