Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Ватерполисткиње у Новом Саду. Ватерполисти дочекују Раднички

Субота 11. мај доноси два сусрета нашег ватерполо клуба. Црвено-беле грације у оквиру 7. кола Прве „А“ ватерполо лиге гостују у Новом Саду екипи Војводине, док пулени тренера Александра Филиповића дочекују лидера суперлигашког каравана, екупу крагујевачког Радничког.

– ЖВК Црвена звезда:

Црвено-беле девојке настављају борбу за шампионску титулу. У Суботи 11. маја очекује их дуел са новосадском Војводином, екипом која из потаје гаји шампионске амбиције пошто се на табели ватерполо првенства тренутно налази на трећој позицији са три бода мање у односу на водећи двојац Црвену звезду и Палилулу.

Београдске и новосадске црвено-беле у актуелној сезони већ су одиграле пет мечева у три различита такмичења. Наше девојке су три пута славиле, а по једном су сусрети завршавани победом Новосађанки и ремијем. У оквиру националног купа Црвена звезда је оба пута била успешнија славивши резултатима 13:5 и 9:8. У оквиру регионалне Дунав лиге Војводина је била успешнија остваривши једну победу 8:6, док је други сусрет окончан ремијем 6:6. На старту националног шампионата Црвена звезда је пре готово два месеца остварила још један тријумф резултатом 10:4.

Предстојећи сусрет од великог је значаја јер ће очигледно фото финиш првенства Србије одлучити и о новом шампиону државе.

– Прва „А“ лига Србије, 7. коло:
Војводина – ЖВК Црвена звезда
Датум: Субота, 11. мај
Почетак: 18:30 часова

– ВК Црвена звезда:

Ватерполисти Црвене звезде у суботу на базену Спортског центра „Милан Гале Мушкатировић“ дочекују екипу Радничког. Крагујевчани, на опште изненађење тренутно су лидери суперлигашког каравана и са правом претендују на прву шампионску титулу у историји клуба. Пулени Александра Филиповића тренутно заузимају трећу позицију на табели са три бода мање од лидера из Крагујевца и два мање од другопласиране екипе из Шапца.

Екипа Радничког је велики дужник нашим ватерполистима у актуелној сезони. Крагујевчани су елиминисали црвено-беле из националног купа, а након тог сусрета тренер Дејан Савић је поднео неопозиву оставку, док је сусрет који је у Крагујевцу одигран пре двадесетак дана такође припао Крагујевчанима резултатом 13:12.

– Супер ватерполо лига Србије, пласман од 1. до 6. места, 6. коло:
Црвена звезда – КВК Раднички Крагујевац
Датум: Субота, 11. мај
Почетак: 16:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment