Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Црвено-бели поново у Новом Саду

У петак 10. маја фудбалери Црвене звезде по други пут у последње две недеље гостују на новосадском „Карађорђу“. Предпоследње 36. коло Супер лиге Србије доноси нашим фудбалерима дуел са екипом Пролетера.

У актуелној сезони у којој су пулени тренера Владана Милојевића већ обезбедили нову шампионску титулу, две екипе су одиграле два сусрета. На „Карађорђу“ 3. новембра претходне године црвено-бели су захваљујући аутоголу Александра Андрејевића и поготку Ел Фарду Бена славили резултатом 2:0. На том сусрету наш клуб је наступио у следећем саставу: З. Поповић, Ф. Стојковић, В. Савић, М. Дегенек, М. Родић (М. Гобељић), Б. Јовичић, Н. Крстичић, Л. Ебисилио (Г. Чаушић), Е. Ф. Бен, М. Марин (С. Срнић), М. Павков. Сусрет на нашем највећем стадиону одигран је пре месец дана, а црвено-бели су славили са убедљивих 4:0. У стрелце су се уписали Боаћи (2), Марин и Иванић. Тренер Владан Милојевић је на том сусрету поверење указао следећим играчима: М. Борјан, М. Гајић (М. Гобељић), В. Савић, Н. Милуновић, М. Родић, Б. Јовичић, М. Иванић (Н. Милијаш), М. Марин, Е. Ф. Бен, Д. Јовељић (М. Павков), Р. Боаћи.

Кроз досадашњу историју Црвена звезда и Пролетер су се састали свега три пута. Сва три меча Црвена звезда је решила у своју корист, а интересантно је да фудбалери екипе са Слане Баре нити једном нису нашли пут до Звездине мреже, а примили су укупно девет погодака. Треба напоменути да од девет погодака Црвене звезде чак седам су постигли странци. Боаћи и Дауда су били двоструки стрелци, док су по једном мрежу Пролетера тресли Бен, Марин и Печник.

С`обзиром да је Црвена звезда два кола пре краја такмичења обезбедила нову шампионску титулу, а да већ наредне среде 15. маја следи реванш меч полуфинала Купа Србије против лучанске Младости, јасно је да ће тренер Милојевић на терен новосадског стадиона извести измењени састав. На голу ће се највероватније после дужег времена наћи Зоран Поповић. Милан Гајић и Стефан Хајдин би могли да заиграју по бековима, док ће централне одбрамбене линије попунити Вујадин Савић и Срђан Бабић. У везном реду своје место би могли да пронађу Милош Вулић и Горан Чаушић, док би задужен за креацију Звездине игре могао да буде Вељко Симић. На крилним позицијама могли би да се нађу Ерик Јирка и Алекса Вукановић, док би најистуренији у нападу могао бити Дејан Јовељић. Међутим, све су ово нагађања и тек ће шеф стручног штаба пред саму утакмицу одлучити о црвено-белој једанаесторици који ће се супроставити млађем новосадском суперлигашу.

На редовној конференцији за медије дан пред првенствени сусрет, новинарима се обратио тренер Владан Милојевић:

– „Остала су још два кола у Суперлиги и стварно смо фокусирани на Пролетер. Често говорим да је јако лепо играти у Новом Саду. Пролетер је ове сезоне као новајлија у лиги показао доста, а поготово уласком у плеј-оф, има јако искусне играче који држе континуитет целе сезоне. Колега Драган Радојичић феноменално ради посао, а није лако водити једну такву екипу. Искрено им честитам на резултатима и надам се да ће имати успеха и следеће сезоне. Математички смо обезбедили титулу, што нам и јесте био циљ, имаћемо доста промена у саставу и играча које ћемо пробати. Данас ћу донети одлуку на које ћу рачунати. Мислим да је доста играча заслужило већу минутажу, можда и већу шансу. Неки играчи су можда добили већу минутажу, али о томе причамо сада када смо решили првенство. Гледам шта је најбоље за тим и за дату утакмицу, односно како ја то видим у припреми када се узима много фактора у обзир. Доста утакмица смо имали ове сезоне и мислим да смо успели доста добро да их балансирамо ове сезоне. Жао ми је што појединци нису добили већу шансу, али на крају, ја сам тако одлучио.“

Милојевић се осврнуо и на учинак појачања.

– „Не бих о именима. Сваки играч који је дошао је пажљиво биран и желели смо га. Планирате нешто на један начин, а реалност буде друга. Када бисмо са ове тачке гледишта бирали, можда неке играче не бисмо довели, али то не може тако у фудбалу да се гледа. Нисам видовит, нити је неко од нас, радимо неке ствари на бази претпоставке. Кафу није лош играч, али се није уклопио у моју концепцију. То не умањује да је он добар играч, можда ће неки играчи у другим срединама бити најбољи а код нас нису се показали у најбољем светлу. Једноставно, нису се поклопиле неке коцкице. Лепо је када имате велики проценат успешности доведених играча и да испуне очекивања. Некада се то не деси, али не значи да је лош играч, само се неко није уклопио у моју филозофију.“

Иако је титула шампиона одбрањена и тиме је додата трећа звездица на Звездин грб, шеф увек нађе нови мотив на клупи црвено-белих.

– „Само сам неко ко је увек давао и дајем све од себе, велики сам радохолик, можда некада и претерујем. Није још све готово. Нисам лажно скроман, увек се трудим са сарадницима да вредно радимо и на крају ћемо ове сезоне подвући црту да видимо шта смо урадили. Сигурно да има нешто што увек може и мора боље. Увек има нових изазова, сваки меч доноси много и клубу са историјом као што је Звезда, увек идете степеник више. Зато Звезду правимо овако великом.“

Милојевић се осврнуо и на расплет у Лиги шампиона, односно пласман Ливерпула и Тотенхема у финале.

– „Ми смо онако срећно победили Ливерпул. Оно што смо видели у полуфиналу је суштина и срж савременог фудбала, и свако од нас треба да извуче закључке. Видели смо четири сјајне екипе и све смо могли да видимо, тотални фудбал поготово у режији Ливерпула, иако ће многи сматрати да смо га пуком срећом победили. Али, како год, ми смо Ливерпул победили. Сви навијачи на трибинама имали су велку срећу да виде уживо једну такву екипу у Београду. Како време буде пролазило, бићемо свеснији против кога смо играли и сигурно смо доста научили. Мислим да је већа сензација што је Ливерпул избацио Барселону, него Тотенхем у финалу“ – завршио је Милојевић.

– Супер лига Србије плеј-оф, 36. коло:
Пролетер Нови Сад – Црвена звезда
Стадион: „Карађорђе“, Нови Сад
Датум: Петак, 10. мај
Почетак: 18 часова
Пренос: ТВ Арена спорт 1

Повезане вести

Leave a Comment