Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноЗвездине легендеНајновијеФудбал

Ветерани Звезде угостили Новосађане

Ветерани Црвене звезде угостили су Војводину и тако се на набољи начин реванширали за срдачан дочек пре месец дана у Новом Саду.

Црвена звезда – Војводина 2:2 (1:2)

Гледалаца: 200. Стрелци: Стојановић у 15. и 55. за Црвену звезду, а Врањеш у 9. и Ђокић у 30. минуту за Војводину.

Црвена звезда: Радуловић, Туркаљ, Грујић, Сандуловић, Стевовић, Рајевац, Васиљевић, Стојановић, Марко Ђуровски, Бошко Ђуровски, Јевтовић. Играли су још: Петровић, Ванић, З. Николић, Милосављевић.

Војводина: Ћурко, Врањеш, Чековић, Ђурић, Рашјован, Поледица, Белић, Пековић, Кривокапић, Бакић, Лазаревић. Играли су још: Жупић, Ђокић.

Црвено-беле легенде узвратиле су гостопримство Новосађанима, а дружење у Љутице Богдана обележила је посета клупском музеју, ревијална утакмица и треће полувреме које је протелко у сјајној атмосфери и сумирању утисака.

Пре сусрета на теренима Омладинске школе Црвене звезде гости су у друштву Звездиних ветерана и председника клуба Светозара Мијаиловића обишли клупски мизеј, а први човек звезде искористио је прилику да пријатељима из војводине пожели добродошлицу.

Недавно смо срдачно дочекани у Новом Саду и драго нам је што имамо прилику да узвратимо истом мером. Фудбал је пдилика да се надмећемо, али и да стекнемо пријатеље, па су догађаји попут овог највеће богатство спорта – рекао је Мијаиловић.

После срдачног дочека представници два клуба су изашли на терен иза југа Маракане где су одиграли садржајан и узбудљив дуел.

Гости су повели у 9. минуту после спретне интервенције Врањеша, али је шест минута касније Стојановић донео изједначење на асистенцију Ванића.

Одлично је некадашњи нападач Звезде искористио употребљиву лопту у простор , прошао Ћурка и са лакоћом погодио мрежу.

У завршници првог полувремена поледица се одлично пробио по левом боку и упослио Ђокића на дугој стативи који је силовитим ударцем донео ново вођство гостима.

У 40. минуту Војводина је имала прилику да из једанаестерца удвостручи предност, али је Радуловић одлично интервенисао и оставио Звезду у игри. Одговор је уследио 15 минута касније кад је Стојановић новим голом донео изједначење и поставио коначан резултат.

Ривали су дружење наставили уз вечеру, сагласни да ће овакви догађаји прерасти у традицију.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment