Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноДербиДомаћи шампионатДруги пишуНајновијеФудбал

Славље у 100. дербију на Ђурђевдан

На данашњи дан, пре 24 године, одигран је јубиларни 100. вечити дерби који је, после узбудљивог преокрета, припао Црвеној звезди резултатом 2:1.

Ђурђевдан, 1995. године украсила је победа црвено-белих у 100. првенственом сусрету са Партизаном.

Тим Љупка Петровића уписао се у историју победом у јубиларном сусрету, а дрес Звезде на том мечу носили су: Милојевић, Стефановић, Ђоровић, Радмановић, Стојковски, Бајчетић, Аџић (Живковић), Крупниковић, Ковачевић, Петковић (Перовић) и Сакић.

После првог полувремена које је завршено мирних мрежа, уследила је веома узбудљива завршница меча, а окидач је био погодак Ненада Бјековића за вођство гостију у 71. минуту.

Лопта у мрежи Звонка Милојевића као да је пробудила црвено-беле који су кренули у потпуну офанзиву па је само осам минута касније Дарко Ковачевић, са беле тачке, донео изједначење.

Звездин нападач ставио је на муке Пандуровића и у 85. минуту силовитим ударцем који је голман Партизана успео да одбије у петерац, где је најспретнији био Митко Стојковски и рутинским ударцем донео потпуни преокрет за славље црвено-белих пред око 80.000 навијача.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета мај 6, 2019 at 22:18

Имао сам карту,али дан раније повредих ногу (менискус),остах кући,другари одоше и супер се проведоше!
Добисмо гробосе,срце на месту!

Reply

Leave a Comment