Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Лидери Београда

Фудбалери Црвене звезде на четири фронта бране државне круне и свака селекција од првог тима до пионира озбиљан је кандидат да обогати клупску витрину, а једнако успешне су и селекције нашег Б тима, Графичара, које су лидери такмичења београдских лига у конкуренцији сениора, омладинаца, кадета и пионира па је Звезда врло близу да наредне сезоне има по два представника у најквалитетнијим лигама млађих категорија и филијалу у Првој лиги Србије.

Први тим Графичара лидер је Српске лиге Београд шест кола пре краја. Изабраници Милије Жижића тренутно имају 59 бодова, два више од Колубаре, а три од ИМТ-а. Тим састављен од црвено-белих бисера попут Алексе Терзића, Ваљак Николића и Александра Станковића, у досадашња 24 кола остварио је 18 победа, пет ремија и један пораз па је најозбиљнији кандидат за пласман у Прву лигу Србије.

Првотимце у стопу прате омладинци наше филијале који су лидери Омладинске лиге Београда са 18 победа, два ремија и три пораза у 23 кола. Јуниори Графичара, седам кола пре краја такмичења имају два бода више од првих пратилаца Земина и Радничког.

Посебно доминантна је селекција кадета, сачињена од најталентованијих Звездиних фудбалера рођених 2003. године. Ученици Марка Неђића, шест кола пре краја су на само корак од овере пласмана у кадетску лигу Србије. Бисери које предводе Андреј Ђурић, Матеја Бачанин, Богдан Петровић, Никола Кнежевић, Јован и Никола Митуљикић, имају 18 победа и један реми после 19 сусрета и убедљиво су први са чак 14 бодова предности у односу на другопласирани Телеоптик.

Сјајне резултате употпуњује и пионирска селекција која је лидер Треће лиге пионира Београда и већ је једним кораком у вишем рангу. Дечаци рођени 2004. и 2005. године у 12 кола имају 11 победа и један пораз уз 11 бодова предности у односу на првог пратиоца.

Амбициозна управа Графичара, у завршници сјајне сезоне не скрива задовољство због историјског успеха оствареног кроз сарадњу са Црвеном звездом.

Сви успеси плод су професионалног рада и изврсне сарадње са Црвеном звездом. Нема веће привилегје него учити од људи какви су Звездан Терзић, Драган Џајић, Владан Милојевић, Митар Мркела, Владимир Пижон Петровић и остале фудбалске и људске величине из Љутице Богдана. Волимо и уживамо у нашем послу па су овакви резултати били логичан след, ипак, они нас неће уобразити – истакао је Слободан Говедарица, председник Графичара.

Таленти Звездиног Б тима тренирају и такмиче се на теренима иза југа Маракане, а ускоро ће на располагању имати још један врхунски терен.

У плану је изградња трибине и терена са вештачком травом. Реализација тог пројекта додатно ће олакшати рад у будућности и такмичење на државном нивоу које је циљ у свим селекцијама – рекао је први човек Графичара.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment