Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноЗвездине легендеНајновијеФудбал

Ветерани Звезде гостовали у Бијељини

Ново гостовање ветерана Црвене звезде у Републици Српској потврдило је да сваки долазак представника црвено-белих представља својеврсан празник за Србе на левој обали Дрине.

Радник – Црвена звезда 3:1 (2:0)

Стадион: Стадион Пролетера Дворови. Гледалаца: 1200. Судија: Милорад Југовић. Стрелци: Трифковић у 10. и 26, Новаковић у 53. за Радник, а Мићић у 47. минуту за Црвену звезду.

Радник: Симеуновић, Ђокоћ, Марковић, Кунвачић, Анђелић, Лукић, Трифковић, Жиковић, Којић, Савић, Ранкић. Играли су још: Борковић, Гарић, Нешковић, Новаковић, Стајић, Пајић, Мијатовић.

Црвена звезда: Радуловић, Петровић, Николић, Стевовић, Чула, Туркаљ, Крњешевац, Ванић, Шкоро, Ђуровски, Мићић. Играли су још: Милосављевић, Јевтовић.

Ветерани Црвене звезде гостовали су у Дворовима где су одмерили снаге са Радником из Бијељине у оквиру свечаности којој је присуствовало преко хиљаду љубитеља фудбала.

Упркос кишном времену, фудбалски пријатељи су одиграли узбудљив меч, а Радник је на крилима двоструког стрелца Перице Трифковића стекао осетну предност пред одлазак на одмор.

Прелепим лоб ударцем Драган Мићић је вратио неизвесност у наставку меча, али је све дилеме разрешио Новаковић уједно поставивши и коначни резултат.

Гости на терену Пролетера, били су и тимови из Илијаша и Источног Сарајева, а по завршетку фудбалског дуела уприличено је дружење које је локална публика искористила да се упозна и фотографише са неким од легенди Црвене звезде ме]у којима су, осим актера меча били и Станислав Караси, Милош Шестић, Ратомитр Дујковић, Тома Милићевић, Перица Огњеновић…

Увек је задовољство доћи у Републику Српску и сувишно је говорити о љубави људи овде према Црвеној звезди. Гостовања околини Бијељине постала су традиција и радо се одазовемо на сваки позив фудбалских пријатеља из ових крајева. Утиси су, као и увек кад гостујемо са ове стране Дрине, феноменални и извесно је да је ово само једно у низу гостовања Звезде у Републици Српској – рекао је Бранимир Канатар, секретар ветерана Црвене звезде.

Фотографије: Драган Ђукић

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment