Moja Crvena Zvezda
Спортско Друштво

Делегација МОС-а у посети СД Црвена звезда

Данас је у званичној посети Спортском друштву Црвена звезда била делегација Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Поред обиласка објеката и сале Спортског друштва Црвена звезда, одржан је и радни састанак коме су присуствовали Снежана Самарџић Марковић, Министар омладине и спорта Републике Србије, Ивана Ковачевић, државни секретар, Драган Атанасов, помоћник Министра, као и представници Спортског друштва Црвена звезда Председник Скупштине, Проф.др Петар Шкундрић, Председник Управног одбора Александар Боричић са потпредседнком Младеном Симовићем, генерални секретар Иван Тодоров и Зоран Аврамовић, директор Црвене звезде Маркетинг.

Том приликом је одржана и прес конференција на којој су се представницима медија обратили Снежана Самарџић Марковић, Министар омладине и спорта Републике Србије и Александар Боричић, председник УО СД Црвена звезда.

– Задовољство ми је да као домаћин поздравим делегацију Министарства омладине и спорта на челу са госпођом Снежаном Самарџић Марковић. Део наших разговора био је везан за побољшање услова рада спортиста Црвене звезде како кроз садржаје у самој згради Спортског друштва које користе многи клубови, тако и на другим објектима, пре свега везано за салу кошаркашког клуба Црвена звезда. Имамо много младих спортиста које треба подржати да постану нове спортске звезде, али их треба и припремити за прави живот кроз помоћ у школовању и учењу страних језика, изјавио је Александар Боричић и додао:

– Нови Закон о спорту је прецизно објаснио шта су спортска друштва и дао је могућност да преузму део активности и на тај начин сви заједно утврдимо позицију клубова у спортским друштвима, позицију спортских друштава у спорту Србије, пре свега како би млади таленти своје сазревање, резултате и успехе постизали у Србији, а тек касније у иностранству.

– Један од разлога наше посете СД Црвена звезда је размена мишљења о улози спортских друштава у систему спорта Србије по новом Закону о спорту. Пренела бих импресије о једном, за јавност, мање видљивом степену спортских активности и поносна сам јер сам се уверила у гаранцију спортских стандарда, безбедност за децу и родитеље, врхунски квалитет у спортској обуци које Црвена звезда пружа младим спортистима. Разговарали смо о оптимизацији ресурса и потрошње клубова уз помоћ Спортског друштва Црвена звезда, што и јесте интерес државе да се клубови заштите од вишка потрошње средстава, рекла је госпођа Снежана Самарџић Марковић.

– Честитала бих СД Црвена звезда на досадашњим резултатима у тешким временима. Разменили смо мишљења о томе како да једни другима помогнемо, да српском спорту буде боље, пре свега спортистима, спортским стручњацима и родитељима, али и на који начин Црвена звезда може да успешну спортску традицију у будућности унапреди.

Повезане вести

14 comments

Maksim дец 27, 2011 at 01:00 Reply
Delija дец 26, 2011 at 23:04

Da li neko zna da li je tacno sto se prica da Mikic ide u Frajburg, i da li bi neko mogao da potvrdi ili opovrgne ovu konstataciju da znam, jer sam na mozartsportu procitao da ide…
http://www.mozzartsport.com/vesti/10391/mikic-u-nemackoj–pauljevic-na-marakani/

Reply
thrylos дец 26, 2011 at 23:49

e, da je srece… ovo bi me vise obradovalo nego da dodje ninkovic

Reply
Dražen дец 27, 2011 at 01:08

Mogli biste vec sutra saznati na mcz nesto vise o ovome, naravno ako dobijemo informacije, sto bi najvjerovatnije trebali.

Reply
deda дец 26, 2011 at 22:32

ovo MOS mi tako zvuci masonski

Reply
Pera дец 26, 2011 at 22:17

Gospodo uvazeni minstri m… od ZVEZDE!!!

Reply
CZSA дец 26, 2011 at 21:52

E ljudi .. trazim vec nekoliko dana jedan grafit ja mislim da je u pitanj .. ide dio teksta pa na kraju ide tekst kao „ovog kraja Svetinja “ , da neko ne zna slucajno cijeli tekst ili da neko nema sliku slucajno tu ? 😀

Reply
Darko дец 27, 2011 at 00:17 Reply
CZSA дец 27, 2011 at 18:20

Jeste buraz to je ta .. hvala puno 😀

Reply
Alex Krycek дец 26, 2011 at 21:43

Ova Samardžić-Marković je neviđeni nemač pojma! Kao i veći deo njene stranke.

Reply
superstar дец 26, 2011 at 21:38

nije bio robi da ponovo muva markovicku xD

Reply
R.Prosinecki дец 26, 2011 at 23:31

Nebi je tako ni pincetom 😀

Reply
Dark дец 27, 2011 at 08:59

Hahaha. A i Dane Korica bi malo. 🙂

Reply

Leave a Comment