Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Шампиони прославили трофеј АБА лиге!

Црвена звезда мтс окупила је црвено-белу породицу у прелепом амбијенту ’’Калемегданске терасе’’ и на најлепши могући начин прославила повратак у Евролигу.

КК Црвена звезда мтс прославио је велики успех остварен у данима за нама. Многобројни чланови црвено-беле породице окупили су се у прелепом амбијенту ’’Калемегданске терасе’’ у циљу да прославе нови, четврти трофеј, шампиона АБА лиге.

Сви играчи, стручни штаб, менаџмент клуба, чланови управног одбора, скупштине, спонзори и пријатељи окупили су се у циљу да прославе велики успех до ког је пут био дуг и трновит. Током читаве сезоне КК Црвена звезда мтс је функционисала као једна велика, сложна и снажна породица и све је то наплатила у плејофу АБА лиге. Када је било најпотребније сви смо били сложни ка циљу који смо давно зацртали. Навијачи, менаџмент клуба, играчи и стручни штаб били су један победнички тим и сви заједно дали свој допринос у повратку у Евролигу.

У четвртак увече било је заиста гламурозно, онако како доликује великом клубу и регионалном шампиону. Клуб за то дугује велику захвалност клупским партнерима Калемегданској тераси, компанији ИДЕА, Тиквешу, али и свим осталим спонзорима и пријатељима клуба који су током читаве сезоне били огромна подршка на путу ка циљу.

Њима се посебно захвалио директор клуба Филип Сунтурлић, који је такође поменуо и све запослене у клубу:

Мислим да смо се претходни пут сви на овај начин видели за Новогодишњи коктел и да смо дали једно обећање и мислим да смо од тада до данас успели сви заједно да урадимо. До свега овога не би било могуће доћи да није било менаџмента клуба и свих осталих који су били задужени за ове момке који су успели да врате славе Црвеној звезди. Дошли смо до титуле, повратка у Евролигу и вратили се тамо где припадамо, а то је оно где смо сада. Велика захвалност члановима управе, председништву и много хвала свим спонзорима који су били уз нас током читаве сезоне. Доста њих није веровао у нас на почетку сезоне, а то је оно што мислим да код нас изазива додатан инат и чврстину да покажемо српски инат. Показали смо свима који нису веровали у нас да знамо шта радимо и да од првог до последњег смо спремни за жртву и спремни смо да дамо све од себе да би Црвена звезда добила оно што заслужује. Не можемо овај успех да замислимо без свих вас који сте уз нас и велико вам хвала. Али, ово није крај. Мислим да Калемегдан у јуну мора да нас чека, већ смо резервисали места – истакао је Сунтурлић.

Званицама се обратио и капитен екипе Бранко Лазић који је задржао лепу навику подизања шампионских пехара:

Драго ми је што смо се окупили овде и што имамо јако леп повод, а то је прослава титуле и повратка у Евролигу. Велика ми је част и задовољство што смо испунили оно што смо обећали још на Новогодишњем коктелу. На крају крајева што смо издржали оно што смо све издржали све што нас је задесило. Драго ми је што смо као тим показали да смо достојни овог клуба и трофеја. Остало је још месец и по дана до краја сезоне и надам се да ћемо је завршити на пар стотина метара даље одавде како смо навикли протеклих година – рекао је министар одбране који је подигао нови трофеј у својој пребогатој колекцији најтрофејнијег играча у историји клуба.

Један од најважнијих чинилаца шампионске екипе Црвене звезде био је тренер Милан Томић који је са својим стручном штабом, а он је кратко рекао:

Хвала вам што сте се окупили у оволико великом броју. Искористићу прилику да честитам играчима, стручном штабу, али и навијачима који су нам давали током читаве године огромну подршку да би на крају могли да остваримо оно што смо зацртали и да вратимо клуб у Евролигу. Тамо је Црвеној звезди место и треба ту да буде сваке године. Хвала вам свима још једном – истакао је Томић.

Последњи је реч имао председник клуба Небојша Човић који није пропустио прилику да истакне велику захвалност свима који чине Црвену звезду и који су дали свој допринос у новој историјској причи:

Замолио бих да до мене дођу директор клуба Филип Сунтурлић, Небојша Илић, председник скупштине Баћевић и потпредседник управног одбора Саша. Разлог зашто их позивам је што су они уз играче и комплетан стручни штаб успели херојски да издрже све што се догађало у Подгорици. Није време ни место да се о томе прича, али морам ипак да кажем. Свака им част што ниједним својим гестом нису одговорили на страшне притиске и провокације и страшне покушаје понижења Црвене звезде и наше државе Србије. Све смо то успели да издржимо. Вратићу се на почетак сезоне када су нас многи прежалили и оплакивали јер су сви мислили да је то крај, да нећемо успети да се вратимо тамо где нам је место. Компликована сезона АБА лиге је иза нас, али није крај. Имамо борбе у првенству Србије, важно нам је да освојимо титулу државе која са правом важи за земљу кошарке. Јако је тешко функционисати у Србији и српском спорту јер када дође до промене тренера и играча тешко се стиче поверење, али када се вежемо онда дође до резултата. То се видело јако добро јер без обзира шта ко прича или пише, Звездини навијачи су најбољи када је спорт у питању. Направили смо један добар тим и један добар колектив, пре свега захваљујући тренеру Милану Томићу и његовом стручном штабу, али и овим дивним момцима који чине тим Црвене звезде. Захваљујем се свим запосленим у клубу, свим тренерима у млађим селекцијама, женском тиму који је освојио 31. титулу шампиона Србије. Такође, јуниори су постали поново прваци. Честитам свима на титули у АБА лиги. Назовимо овај пројекат који смо успешно завршили радним називом ’’Изађи мала’’. Хвала вам свима! – рекао је Небојша Човић.

Уз тактове песме која је обележила пету утакмицу финалне серије стигла је и шампионска торта са симболичном свећицом са бројем четири. Она је говорила да је то четврти трофеј регионалног шампиона Црвене звезде и да је наша Звезда првак поново! Уследио је спектакуларни ватромет, а сви пријатељи клуба су уживали у дивном погледу са Калемегданске терасе. Наши шампиони су се поново окупили, а сада следи борба за ’’другу звездицу’’ уз грб наше Црвене звезде. Почињемо већ у суботу против Дунава. Звездаши, видимо се!

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета апр 27, 2019 at 14:37

Заслужено!

Reply

Leave a Comment