Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Стартује Супер лига. Звезда дочекује Дунав из Старих Бановаца

Времена за славље поводом освајања трофеја у регионалној АБА лиги више нема. И поред чињенице да је најважнији део сезоне успешно окончан и да су наши кошаркаши обезбедили учешће у европској кошаркашкој елити у наредној сезони, Црвена звезда мора са пуно пажње да се окрене ка ономе што предстоји, а то је одбрана шампионског трофеја у Србији.

Већ четири године трофеј намењен најбољој екипи у Србији стациониран је на Малом Калемегдану, а нема разлога да се тај низ не настави и у актуелном шампионату. Посебан мотив свима у клубу могла би да буде и чињеница да би евентуалним освајањем трофеја црвено-бели могли да пришију и другу златну звездицу изнад грба клуба, јер нам недостаје још само једно звање националног шампиона за јубиларну 20. титулу првака државе.

Захваљујући добрим резултатима у регионалном такмичењу наши кошаркаши били су повлашћени у жребању за кошаркашку Супер лигу Србију и по унапред утврђеном „кључу“ сврстани су у групу „А“ заједно са супарником из регионалног такмичења, екипом ФМП-а и учесницима КЛС-а Борац Чачак (1), ОКК Београд (4), Златибор Чајетина (5) и Дунав Стари Бановци (8).

На старту домаћег шампионата кошаркаши Црвене звезде дочекују екупу Дунава из Старих Бановаца. Две екипе у досадашњој историји нису имале прилике да се састану у званичним мечевима, а пласманом у Супер лигу екипа из Старих Бановаца је остварила највећи успех у 43 године дугој историји клуба. Дунав је у КЛС-у остварио скор од 11 победа и 15 пораза и то им је било довољно за осму позицију, последњу која је водила у борбу за титулу. До великог успеха стигли су у последњих пет мечева у којима су остварили четири тријумфа (Спартак 79:70, Вршац 69:68, Младост Земун 79:73 и Металац 95:67) уз само један пораз од чачанског Борца (85:94).

Без икаквог двоумљена, пулени Милана Томића су не само у предстојећем сусрету апсолутни фаворити и све сем убедљивог тријумфа било би велико изненађење. Црвено-бели и поред велике и физичке и емотивне потрошње током плеј-офа регионалног такмичења морају наћи снаге да и предстојећи период одиграју на запаженом нивоу и пробају да трофеј намењен шампиону Србије задрже у својим витринама.

– Супер лига Србије, група „А“-1. коло:
Црвена звезда мтс : Дунав Стари Бановци
Дворана: „Александар Николић“
Датум: Субота, 27. април
Почетак: 18 часова
Пренос: ТВ Аренаспорт 2

У осталим мечевима 1. кола групе „А“ састају се Златибор Чајетина – ФМП и ОКК Београд – Борац Чачак.

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета апр 27, 2019 at 14:34

Мислим да ће бити веома неизвесно као и против милогораца!

Reply

Leave a Comment