Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Очекивани исход гостовања у Барселони

Ватерполисти Црвене звезде у оквиру 13. кола групе „А“ ЛЕН Лиге шампиона гостовали су у Барселони и очекивано претрпели нови пораз у елитном европском ватерполо такмичењу.

ЦНА Барселонета : Црвена звезда 14:3 (2:0, 3:2, 5:1, 4:0)

Као и у сусрету који је 3. новембра претходне године одигран на базену СЦ „Милан Гале Мушкатировић“, шпанска екипа је славила идентичним резултатом. Поново су пулени тренера Александра Филиповића били равноправни током прве две деонице игре, а онда Шпанци појачавају ритам и током тречег и четвртог периода игре у потпуности „потапају“ наше ватерполисте.

Током прве четвртине није било много узбуђења, а домаћин је преко Мунариза и Таула стекао два гола предности.

Половином другог периода Душан Васић постиже први погодак за црвено-беле, а само минут и по касније Ђорђе Љубеновић поравнава резултат на 2:2. Чинило се да ће се на велики одмор отићи са нерешеним резултатом, а онда за свега 56 секунди домаћин три пута тресе мрежу Александро Краља. Двоструки стрелац је био Алберто Мунариз, док је један погодак дело Алвара Гранадоса.

Ефикасну игру домаћин је наставио и током трећег дела игре. Мунариз, Пероне два пута и Гранадос повећавају предност на великих и огромних 9:2 и тиме дефинитивно решавају питање победника. Успео је Вељко Танкосић да спаси част црвено-белих у трећој четвртини, али је Блаи Маљарак до краја ове деонице још једном затресао нашу мрежу па се у последњих осам минута игре ушло са резултатом – 10:3.

У последњој деоници у базену је постојала само једна екипа. Домаћин је са нова четири поготка стигао до убедљивог тријумфа и захваљујући поразу Бреше у италијанском дербију од Про Река стигао до друге позиције на табели групе „А“ елитног ватерполо такмичења.

Голове за нашу екипу постигли су Вељко Танкосић, Душан Васић и Ђорђе Љубеновић, док је код домаћина најефикаснији са четири поготка био Алберто Мунариз, док су се Алваро Гранадос и Блаи Маљарак три пута уписивали у листу стрелаца.

Црвена звезда: А. Краљ, В. Танкосић 1, М. Максимовић, Н. Бурсаћ, Л. Перковић, Д. Васић 1, А. Битадзе, Ђ. Љубеновић 1, С. Илић, Б. Поповић, К. Шулц, М. Радовић, С. Тодоровски. Тренер: Александар Филиповић

– Резултати 13. кола ЛЕН Лиге шампиона, група „А“:
ЦНА Барселонета – Црвена звезда 14:3
ФТЦ Телеком Будимпешта – Стеауа Букурешт БА 12:4
Динамо Москва – ЗФ Егер 15:13
Про Реко – АН Бреша 12:6

– Табела групе „А“ ЛЕН Лиге шампиона:
1. Про Реко (ИТА) 39
2. ЦНА Барселонета (ШПА) 28
3. АН Бреша (ИТА) 26
4. ФТЦ Телеком Будимпешта (МАЂ) 22
5. Динамо Москва (РУС) 18
6. ЗФ Егер (МАЂ) 15
7. Стеауа Букурешт БА (РУМ) 6
8. Црвена звезда (СРБ) 0

У последњем 14. колу лигашког дела ЛЕН Лиге шампиона наши ватерполисти гостују неприкосновеној италијанској екипи Про Река. Сусрет против осмоструког европског шампиона на програму је 15. маја.

Повезане вести

Leave a Comment