Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВечити дербиДербиДомаћи шампионатНајновијеФудбал

За победу, за бодове, за титулу…

Вечита српска фудбалска прича стигла је до свог 160. издања. Као ретко када дуел црвено и црно-белих биће одигран у сред недеље, тј. у четвртак, а разлог томе су предстојећу ускршњи празници.

Овај дуел од изузетног је значаја како за наше фудбалере, тако и комшије. Пулени тренера Владана Милојевића пет кола пре краја шампионата имају четири бода више од другопласираног нишког Радничког, па би тријумф у вечитом дербију највероватније значио и дефинитивну одбрану шампионског трона. Са друге стране, комшије из Хумске, иако су недавно обезбедили европску лиценцу за сезону 2019/20, близу су да ту лиценцу изгубе на зеленом тепиху. Пулени тренера Сава Милошевића тренутно деле трећу и четврту позицију са екипом Чукаричког, а само корак иза налази се лучанска Младост.

У претходна два овосезонска дербија остварен је идентичан резултат – 1:1. Вечити дерби 158. по реду одигран је 23. септембра претходне године у оквиру 9. кола Супер лиге Србије. Стрелац за црвено-беле на стадиону у Хумској био је Ричмонд Боаћи у 73. минуту сусрета, а тренер Владан Милојевић се одлучио за следећи састав: М. Борјан, Ф. Стојковић, М. Дегенек, С. Бабић, М. Родић (М. Гобељић), Н. Крстичић, Г. Чаушић (Д. Јованчић), М. Марин, Џ. Кафу (В. Симић), Е. Ф. Бен, Р. Боаћи. На стадиону „Рајко Митић“ одигран је 2. марта 159. вечити дерби. Поново су црно-бели водили, а бод нашем тиму донео је Милан Павков у 74. минуту. На овом мечу црвено-бели дрес понели су М. Борјан, Ф. Стојковић, В. Савић, Н. Милуновић, М. Гајић, Б. Јовичић (М. Иванић), Д. Јованчић (Г. Чаушић), М. Марин, Е. Ф. Бен, В. Симић (М. Павков), Р. Боаћи.

Када је у питању састав нашег тима за предстојећи дуел, тренер Милојевић има можда само минималне дилеме. Јасно је да ће вечити дерби због повреде пропустити Ричмонд Боаћи док су сви остали играчи на располагању стручном штабу. На голу је сигуран Милан Борјан. Последњу линију тима чиниће Филип Стојковић, Вујадин Савић, Немања Милуновић и Милан Родић. На позицијама задњих везних играча наћиће се Бранко Јовичић и Душан Јованчић. Задужен за креацију Звездине игре биће Марко Марин, док ће по десном крилу дејствовати Ел Фарду Бен. Најистуренији у нападу биће Милан Павков. Једина дилема остаје позиција левог крила. Како се незванично сазнаје за то место конкуришу Мирко Иванић и Алекса Вукановић. У случају да Иванић започне меч, он и Марин би се смењивали на позицијама везног и левокрилног играча и својим луцидним потезима могли би да Павкова „хране“ употребљивим лоптама. Уколико се ипак тренер Милојевић одлучи за Алексу Вукановића, Звезда би добила на брзини и пробојности по левом крилу, а Вукановић је у недавном дуелу против Чукаричког показао сав свој таленат.

– Супер лига Србије 33. коло (3. коло плеј-офа):
Црвена звезда – Партизан
Главни судија: Новак Симовић (Ловћенац)
Помоћне судије: Милован Ристић (Београд) ; Далибор Ђурђевић (Крушевац)
Стадион: „Рајко Митић“
Датум: Четвртак, 25. април
Почетак: 19 часова
Пројектовани састав: М. Борјан, Ф. Стојковић, В. Савић, Н. Милуновић, М. Родић, Б. Јовичић, Д. Јованчић, М. Марин, Е. Ф. Бен, М. Иванић (А. Вукановић), М Павков. Тренер: Владан Милојевић

Повезане вести

3 comments

krvavi zvezdas-DE апр 25, 2019 at 19:54

sedmi derbi i u svakom smo najgori..ili Miliojevic nezna ili su ovi otrov za nas..ovako bednu igru nisam jos video,…tužno je i zalosno kako nemamo pojma sa nikad slabijim glodarima..ovo je igra u prvo poluvreme na nivou opstinske lige da me je prosto sramota

Reply
Србин са Космета апр 25, 2019 at 01:03

Е,сад да их развалимо и покажемо да смо много бољи!

Reply
Suhoj37 апр 25, 2019 at 15:47

Meni se sve više čini da nećemo. Jer će razni Simić i Čaušić da igraju. A Jirka, Ivanić i ostali će biti na klupi.

Reply

Leave a Comment