Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Томић: „Памтићемо ово целог живота“

Тренер Црвене звезде мтс говорио је након другог трофеја са клубом са Малог Калемегдана.

Ово су вечери када речи престану да значе и када све стаје у једну слику, ону праву, шампионску. Девет месеци напорног рада, емоција, успона и падова стало је у једно вече када је Црвена звезда одиграла истински шампионски и убедљиво савладала Будућност у мајсторици финала АБА лиге.

Милан Томић и његов стручни штаб заслужују све похвале, али као и обично то остављају другима да говоре:

Хвала нашим навијачима на једној атмосфери незаборавној, коју ћу сигурно памтити доживотно. Нисам доживео овакву атмосферу и бодрење. Нису били шести, него десети играч. Мислим да смо у све четири четвртине одиграли боље и да смо заслужено освојили титулу и мислим да смо у финалној серији били бољи од Будућности. Честитам играчима, стручном штабу, управи, Небојши Човићу на феноменалној сарадњи. Сад имамо још један циљ. Остаје нам да освојимо и нашу лигу. Честитке свима у клубу, вечерас можемо да прославимо, а сутра опет да радимо – исткао је Милан Томић.

Тренер црвено-белих говорио је о мотивацији…

Рекао сам већ, нисам од почетка сезоне говорио да ће Звезда играти најбоље у фебруару. Мислим да не постоји темпирање форме. Верујем у свој тим и сваку утакмицу посебно припремам да бисмо дошли до циља. Мотивација није била потребна ни на једној од пет утакмица, јер су одиграли квалитетно и у Подгорици, али смо изгубили. Били су 100 одсто концентрисани и сви су желели да освоје титулу и освојили су је – истакао је Томић.

Говорио је Милан Томић и о појединцима:

Ја кад сам правио тим на лето, ја сам одабрао Филипа Човића, самим тим сам знао шта може да уради на терену и да помогне Црвеној звезди. Зато што ниједан играч није онај који не може да помогне тиму. Сигурно да су нам фалили и Регланд и Перпероглу. Не заборавите да је Регланд шест месеци играо феноменално, као и Стратос, али ја ни у једном тренутку нисам рекао да ми фали било ко од њих. Не тражим оправдања, нисам такав човек. Кад изгубим, правим анализу целе утакмице. Увек идем унапред, никад се не враћам уназад. Имали смо та два играча, помогли су и остали, као и Симанић, који је одиграо феноменално, као и Цирбес, који се вратио после шта се дешавало у децембру и јануару. Тренер мора да верује у своје играче и да им помогне када се осећају најлошије. Одиграли супер, освојили смо титулу – рекао је стратег Црвене звезде.

Новинаре је интересовало зашто Милан Томић не показује толико емоције:

Емоције у мени, ја увек покушавам да спуштам лопту на земљу, само ја знам како се осећам. Сигурно сам пресрећан, али нисам од људи који ће сада да прича све и свашта, треба анализирати ову утакмицу, ово је озбиљан посао – рекао је Томић

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

Србин са Космета апр 23, 2019 at 14:32

Јесмо се много нервирали у последње време,али памтићемо те као човека који нам је донео титулу и вратио нас у Евролигу!

Reply
Goran апр 24, 2019 at 02:40

Лепо сам вам говорио сво време, стрпљење и резултат ће доћи јер је Томић добар тренер и прави човек на правом месту, с обзиром да је осим тренерских квалитета и велики Звездаш.

п.с. Ево га Теги ламентира због пораза Будућности. Пита се да ли је требало испразнити халу. 🙂

Reply

Leave a Comment