Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

„Звездаши, дајте крв и подржите нас у дербију“

Традиционална акција „Црвено-бела крв“, коју навијачи Црвене звезде 16. пут организују у сарадњи са Институтом за трансфузију крви, биће одржана у понедељак и уторак, 22. и 23. априла у Београду, а у понедељак и у Нишу.

Свако ко буде дао крв, осим што ће бити део вишегодишње хуманитарне акције, добиће и улазницу за 160. вечити дерби, у којем ће наши фудбалери дочекати Партизан на Маракани, у четвртак, 25. априла, од 19 часова.

Акција је већ одржана у Врању и прикупљено је 110 јединица крви. Звездаши ће своје велико срце бити у прилици да покажу и сутра у Нишу, од 10 до 19 часова у Заводу за трансфузију крви, а у Београд ће моћи добровољно да дају крв и тако помогну онима којима је најпотребније и у понедељак и уторак, од 10 сати до 18:30, у просторијама Медија центра стадиона „Рајко Митић“.

Наши навијачи су толико пута доказали да су најбољи на свету, али и да су велики људи. Акција „Црвено-бела крв“ је још једна прилика да сви звездаши покажу какво срце имају и да помогнемо у највећем могућем броју, и тако направимо праву увертиру за вечити дерби – позив је Филипа Стојковића свим звездашима да се прикључе традиционалној акцији.

На његове речи надовезао се и Марко Гобељић.

Волео бих да што више наших навијача буде сутра и у уторак на Маракани, и да добровољним давањем крви помогнемо свима којима је крв неопходна. Ко год буде могао, нека дође до стадиона у понедељак и уторак, а онда бих волео да се у четвртак сви заједно радујемо после вечитог дербија – поручио је Гобељић.

Свако ко овај пут одлучи да помогне некоме уједно ће дати и допринос још једној акцији и најави спектакла који нас очекује 19. маја – надамо се, прослави 30. титуле и прослави 30. рођендана Делија које се кроз своје постојање баве и хуманитарним радом. Зато је сада пут циљ 900 давалаца крви, а управо се та бројка добије када се 30 помножи са 30.

Нове залихе крви су увек неопходне, а акција „Црвено-бела крв“ у сарадњи са Инститиутом за трансфузију крви Србије сваки претходни пут је имала изузетан одзив, зато верујемо да ће тако бити и овог пута.

Крв могу да дају све особе узраста од 18 до 65 година. Потребно је да буду здраве, наспаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири за особе женског пола.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment