Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

СЛС: Чукарички – Црвена звезда

Субота 20. април доноси нашим фудбалерима један од највећих изазова до краја националног шампионата. Пулени тренера Владана Милојевића гостују на Бановом Брду екипи Чукаричког.

Предстојећи сусрет за обе екипе је од великог значаја. Црвено-бели би се победом приближили на корак и од теоретског освајања, тј. одбране шампионске титуле, док „Брђани“ воде велики борбу са лучанском Младости за позицију четири на суперлигашкој табели, позицију која наредног лета води у квалификације за Евро купове.

Током прве фазе такмичења две екипе су се састале два пута и оба дуела наши фудбалери су решили у своју корист резултатом 2:1. Први сусрет одигран је на нашем највећем стадиону 25. августа претходне године, а голове за наш тим постигли су Славољуб Срнић и МАрко Гобељић. Црвено-бели су у том сусрету наступили у следећем саставу: М. Борјан, М. Гобељић, В. Савић, С. Бабић, А. Терзић, Б. Јовичић, Д. Јованчић (Д. Мелег), В. Симић, С. Срнић (Џ. Кафу), М. Јевтовић (Е. Ф. Бен), М. Павков. Други меч је одигран на Бановом Брду половином децембра 2018. године, а стрелци су овога пута били Бен из једанаестерца и Ричмонд Боаћи. На том мечу тренер Милојевић је шансу указао саставу: М. Борјан, Ф. Стојковић, В. Савић, М. Дегенек, М. Гобељић, Б. Јовичић, Н. Крстичић (Д. Јованчић), Л. Ебисилио (Г. Чаушић), Е. Ф. Бен, В. Симић (М. Јевтовић), Р. Боаћи.

Екипа Чукаричког је у досадашњем делу шампионата остварила 15 победа, девет ремија и седам пораза. Постигли су 48 погодака и по ефикасности су одмах иза Црвене звезде (83) и нишког Радничког (58). Убедљиво најефикаснији играч екипе је некадашњи члан нашег клуба Огњен Мудрински који је 12 пута тресао мреже противничких голмана.

Када је реч о потенцијалном саставу наше екипе морају се у обзир узети две чињенице. Прва је важност предстојећег меча због чега ће шеф стручног штаба највероватније извести најјачи могући састав, а са друге стране мора се мислити и о предстојећем 160. вечитом дербију који је на програму наредног четвртка на стадиону „Рајко Митић“. Неоспорно је да ће на голу место заузети Милан Борјан, а да ће последњу линију тима чинити Стојковић, Савић, Милуновић и Родић. У везном реду места би требало да буде за Бранка Јовичића и Душана Јованчића, с`тим да би уместо Јовичића могао да заигра Горан Чаушић јер Јовичићу прети суспензија због акумулираних јавних опомена. Задужен за креацију би требао да буде Марко Марин. По крилима би требали да заиграју Ел Фарду Бен и Вељко Симић, док би задужен за голове требао да буде Милан Павков, али пошто и он до сада има забележена три жута картона, могуће је да се стручни штаб одлучи за младог Јовељића у најистуренијем делу тима.

Дан пред дуел на Бановом Брду медијима се обратио и тренер нашег клуба Владан Милојевић:

– „Чека нас наставак плеј-офа и сваки меч у доигравању је дерби за себе. Гостујемо стабилном суперлигашу, који је увек у врху и има тенденцију да напредује из године у годину. Играју врло квалитетно на свом терену и биће јако тешко. Амбијент на Бановом брду је увек фудбалски, терен је добар и то говори о каквом је клубу реч. Очекује нас изузетно тешка утакмица. Чукарички има континуитет и није мењао тим, играчи су дуго заједно и познају се, уз плејаду младих играча из Омладинске школе. Спремићемо се максимално озбиљно, као и до сада, такав приступ играча желим на утакмици. Притисак је обостран, а улогу фаворита треба потврдити на терену. Колико сам у Црвеној звезди, ниједну утакмицу нисмо одиграли без притиска и он може да буде само позитиван. После 30 кола у домаћем првенству и једне рунде у плеј-офу, тачно се искристалисало ко ће се борити за титулу, а ко за Европу. Чукарички има своје амбиције, ми своје, и није њима ништа мањи или већи притисак него нама.“

Шампион Србије чува лидерско место од почетка домаћег првенства и тренутно има седам бодова предности у односу на другопласирани Раднички.

– „Ништа није рутински, можда тако делује са стране, или по завршетку неког меча, али ја то тако не виидм. Моји играчи дају максимум на свакој утакмици, али доста зависи и од самог ритма дуела. Нити смо ванземаљци, нити смо супермени, то ме не занима. Ми смо екипа која доста ради, доста тренира, верује у себе и играмо са великим самопоуздањем.“

Црвена звезда и Чукарички су у прошлости имали велики број занимљивих сусрета.

– „Као тренер бих волео да не буде толико узбудљиво. Када играју код куће имају самопоуздања, а рекао сам да су нам у плеј-офу све утакмице кључне и на неки начин квалификационе што се тиче нас самих“ – нагласио је Милојевић и осврнуо се на здравствени билет:

– „Сигурно не можемо да рачунамо на Боаћија. Има неких играча за које ћемо проценити, имамо мањих проблема и видећемо колико ћемо их излагати напорима. Имамо играче и на границама жутих картона, али за мене је свака следећа утакмица најбитнија у сезони. И зато смо само фокусирани на Чукарички, и тако се спремамо, а после ћемо мислити на дерби. То је жива ствар, некада се појаве неочекиване повреде, па прехладе…“

Звездин шеф стручног штаба осврнуо се и на период проведен на клупи Чукаричког.

– „Чукарички је утицао на моју каријеру и живот, и на све што сам створио. Прелепи тренуци, доста сам причао о томе. Увек ће бити у мом срцу, имам много пријатеља у клубу, живим на Бановом брду и драго ми је када прођем поред стадиона. Професионалац сам и идемо даље.“

– Супер лига Србије, плеј-оф, 32. коло
Чукарички – Црвена звезда
Судија: Игор Стојилковић (Земун)
Помоћне судије: Милован Ристић (Београд); Далибор Ђурђевић (Крушевац)
Стадион: ФК Чукарички на Бановом Брду
Датум: Субота, 20. април
Почетак: 17 часова
Пројектовани састав: М. Борјан, Ф. Стојковић, В. Савић, Н. Милуновић, М. Родић, Б. Јовичић (Г. Чаушић), Д. Јованчић, М. Марин, Е. Ф. Бен, В. Симић, М. ПАвков (Д. Јовељић)

Повезане вести

1 comment

Goran137 апр 20, 2019 at 18:55

Neverovatno da od 4tog na tabeli gubimo sa 3:2 ej 3 gola primili a mogli su jos 1-2 da prime odbrana za FK Mala Krsna a ne za LS…Pobedili Radnicki i umesto da vec danas zavrsimo borbu za titulu mi vracamo opet razliku na +4 naravno ako Radnicki pobedi i onda opet strahujemo hocemo li imati blokade kao obicno protiv sektasa i u slucaju da ih npr. uk*enja a zna da se desi,Radnicki moze da nam pridje na samo -1 na 4 kola pre kraja i onda sektasi mogu da premiraju sve nase protivnike u te preostale 4 utakmice jer njima je bitno da i Radnicki osvoji samo ne mi…

Reply

Leave a Comment