Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаКонференције за медијеНајновијеОдбојка

Почиње борба за шампионску титулу

Заједничком конференцијом за медије у Новом Саду одбојкаши Војводине НС семе и Црвене звезде најавили су почетак борбе за најважнији трофеј.

Прва утакмица финалне серије на програму је у понедељак 22. априла (18 часова) у малој сали Спенса. У завршној борби за титулу играће се на три победе, а предност домаћег терена имаће Новосађани.

У просторијама Одбојкашког клуба Војводина одржана је конференција за новинаре, на којој су говорили тренери обе екипе Томислав Кукањац (Црвена звезда) и Синиша Гавранчић (Војводина НС семе), као и капитени Владо Петковић и Миран Кујунџић. Гости новосадског колектива тог дана били су и челници Црвене звезде генерални директор Ана Аврамовић и спортски директор Данило Мрђа.

У финалу су екипе, које су својим играма заслужиле да се боре за титулу. Очекујем добру одбојку, надам се да ћемо од прве утакмице ми бити у правом светлу, да ће цела серија бити интересантна за гледаоце, али успешна за нас. У нашем табору је добро расположење, имамо амбицију да пробамо да дођемо до титуле. Не бих имао ништа против дуге серије, али да резултат буде на нашој страни. Тренутна инспирација могла би да буде важна – поручио је тренер Црвене звезде Томислав Кукањац.

Оптимиста пред велико финале је и стратег Новосађана Синиша Гавранчић.

Почиње најузбудљивији и најважнији део сезоне. Састаће се заиста две најбоље екипе у Србији. Оно што је за нас битно јесте то да су сви здрави и спремни. За ово смо радили целе сезоне, прижељкивали, спремали се. Надам се да ће завршна серија бити прави одбојкашки дуел. Ми идемо корак по корак, очекујем квалитетну утакмицу, оптимиста сам и верујем у екипу – рекао је Гавранчић и додао:

Не бих се бавио прогнозама, ми смо окренути тренутно само првој утакмици. Мислим да ће, уз квалитет, одлучити и тренутна форма, мирна глава и храброст.

Капитен Црвене звезде Владо Петковић потврдио је да и његов тим има највише амбиције.

Ово финале је реално стање у српској одбојци. Мислим да су ове две екипе знатно боље од осталих. Наш циљ је титула, до сада смо већ оправдали очекивања, тако да улазимо растерећено у наредне мечеве. У дуелима са Војводином имамо позитиван скор, знамо с ким играмо, али исто тако знамо и чиме располажемо. Прва утакмица није свакако пресудна, али је јако важна. Даћемо све од себе да забележимо победу. Нови Сад је познат по прелепом одбојкашком амбијенту, ту је увек добро играти.

Миран Кујунџић, капитен Војводине, подсетио је на неке претходне сезоне и на чињеницу да су дуели ова два тима увек били занимљиви и неизвесни.

Очекујем да ће и сада бити тако, те да ће и публика моћи да ужива. Верујем да ће се екипе морати борити максимално за сваки поен, сет и меч. Овом приликом позивам навијаче да испуне малу дворану и да нас подрже. Лепше је играти када је пуна сала и када сви навијају. Код нас мотива неће сигурно недостајати. Верујем да можемо одбранити титулу и задржати је у Новом Саду.

Прва утакмица финалне серије плеј-офа БПШ Суперлиге Србије између Војводине НС семе и Црвене звезде на програму је у понедељак 22. априла од 18 часова у малој сали Спенса у Новом Саду, уз директан пренос на РТС-у. Улаз је бесплатан.

Друга утакмица се игра 25.април (18 часова) у Београду, а трећа 29. априла (17.30 часова) у Новом Саду.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE апр 19, 2019 at 19:52

davidovac,rivers i zirbes tuga nevidjena

Reply

Leave a Comment