Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноДербиДомаћи шампионатКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Дајте крв – чека вас карта за дерби

Традиционална акција „Црвено-бела крв“, коју навијачи Црвене звезде 16. пут организују у сарадњи са Институтом за трансфузију крви, поред хуманитарног карактера овај пут укључује и награде.

Акција је већ одржана у Врању где је скупљено 110 јединица крви, следећа станица је Ниш, у понедељак од 10 до 19 часова у Заводу за трансфузију крви, а у Београд ће сви звездаши моћи да помогну онима којима је најпотребније у понедељак и уторак, од 10 сати до 18:30 у просторијама Медија центра стадиона „Рајко Митић“

Свако ко буде дао крв, осим што ће бити део вишегодишње хуманитарне акције, добиће и улазницу за 160. вечити дерби, у којем ће 25. априла (19:00) наши фудбалери дочекати Партизан на Маракани.

Ово је 16. пут да наш клуб организује акцију давања крви, што је нова прилика да звездаши покажу какво срце имају.

Свако ко овај пут одлучи да помогне некоме уједно ће дати и допринос још једној акцији и најави спектакла који нас очекује 19. маја – надамо се, прослави 30. титуле и прослави 30. рођендана Делија које се кроз своје постојање баве и хуманитарним радом. Зато је сада пут циљ 900 давалаца крви, а управо се та бројка добије када се 30 помножи са 30.

Нове залихе крви су увек неопходне, а акција „Црвено-бела крв“ у сарадњи са Инститиутом за трансфузију крви Србије сваки претходни пут је имала изузетан одзив, зато верујемо да ће тако бити и овог пута.

Крв могу да дају све особе узраста од 18 до 65 година. Потребно је да буду здраве, наспаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири за особе женског пола.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment