Moja Crvena Zvezda
Архива

Omladinci na tronu

Fudbalske nade najbolje u Srbiji

Omladinci Crvene zvezde završili su prvi deo takmičenja u sezoni 2010/2011 kao prvi na tabeli sa 10 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani OFK Beograd. Podatak koji trener naših omladinaca Vlada Milojević ne želi da meri kao uspeh.

– Lepo je biti prvi ali tek na kraju šampionata. Sada je to samo jedna stepenica ka uspehu, mada je najvažnija stepenica i jedini pravi uspeh broj igrača koje će Omladinska škola dati za prvi tim. To je naša najveća svrha postojanja a titule i pobede su samo deo toga – jasan je Milojević.

Nekadašnji prvotimac Crvene zvezde je već tri godine sa ovom decom i smatra da je ova generacija najbolja u Srbiji.

– Sa prvim timom su već Mijailović, Dmitrović, Spajić, braća Srnić. Imamo i Lukovića, Stojkovića, Dragićevića, Đorjdevića, Rakića… Imamo sedam igrača pod ugovorima. Radi se o kompaktnoj generaciji koju krasi veliko drugarstvo i ogroman potencijal svlačionice.

Milojević smatra da će dobar deo te Zvezdine dece uskoro imati priliku da se dokazuje u dresu prvotimca.

– To je na upravi kluba. Da im ukaže šansu i da sačeka da ta deca pokažu šta znaju. Na nama, u Omladinskoj školi je da ih osposobimo za prvi tim i za vrhunske rezultate. Da ih naučimo ponašanju koje treba da ima prvotimac Zvezde. Sve dalje je na drugima i na politici kluba.

Milojević ima, naravno, velika očekivanja od svoje generacije.

– Mislim da mogu do titule u Omladinskoj konkurenciji i da mogu da daju nekoliko prvotimaca. Radimo na igri u sistemu i ima nekoliko igrača koji su i u Sopotu, na primer Luković i Stojković.

Milojević se slaže da je jedini spas Crvene zvezde u Omladinskoj školi.

– Ovo rukovodstvo to najbolje zna jer su i Lukić i Adžić prošli kompletnu Omladinsku školu. Za našu decu treba vremena i strpljenja ali to je normalno. Zvezdina budućnost je vezana za Omladinsku školu. Samo je pitanje vremena kad će se desiti eksplozija te dece jer i u mlađim generacijama stižu veliki talenti i veliki Zvezdaši – optimista je Vlada Milojević.

Повезане вести